Demòcrates de Sant Cugat pensa a participar a Primàries Catalunya i reclama "unitat"

La secció local de Demòcrates aposta per "fer una llista independentista unitària" o per participar en Primàries Catalunya de cara a les eleccions municipals del 2019

Demòcrates de Sant Cugat comença a moure fils de cara a les pròximes eleccions municipals, que se celebren al 2019. En aquest sentit, la formació encapçalada per Lluís Fernández, que va presentar la seva candidatura en les primàries del partit al mes de juny, aboga per "una llista unitària dels partits sobiranistes", amb l'objectiu "que la ciutat reforci el seu lideratge en l'avenç cap a la república", segons explica Carles Brugarolas, regidor d'Economia i Hisenda de l'Ajuntament i membre de Demòcrates. Per això, el partit insisteix en "fer una crida a tots els partits independentistes a sumar forces".

De totes maneres, la llista unitària no és l'únic escenari que es contempla des de la formació, i també reconeixen l'opció de participar en la plataforma Primàries Catalunya, la qual no compta amb el suport de l'ANC de Sant Cugat, a més de valorar també l'opció de participar a 'Plataforma', un espai de trobada impulsat, precisament, per l'ANC de Sant Cugat. Sigui com sigui, el partit reclama "unitat d'acció".

Més info: L'ANC de Sant Cugat no donarà suport a 'Primàries per Catalunya' i vol una llista unitària

En aquest sentit, Brugarolas creu que, de moment "tot és molt obert", però el desenvolupament dels esdeveniments i els posicionaments durant les últimes setmanes fan difícil la llista unitària, amb la qual cosa pren força l'opció que Demòcrates acabi participant a Primàries Catalunya: "Tinc la sensació que sí", diu Brugarolas sobre la possibilitat que el partit acabi escollint aquesta via. 

 
Comentaris

Destaquem