VÍDEO: Desenes de persones es concentren a La Floresta en commemoració de l'1-O

El Bloc Florestà havia convocat aquest acte sota el lema "Quatre anys després renovem el nostre compromís per la independència"

Més d'una cinquantena de persones s'han concentrat a la "plaça del Poble" (plaça de Miquel Ros) de La Floresta per commemorar el referèndum de l'1 d'octubre de 2017. El Bloc Florestà havia convocat l'acte i firmava el manifest que s'hi ha llegit.

Ha començat intervenint el diputat del partit EH Bildu al parlament basc Julen Arzuaga, que ha expressat "l'orgull pel que el poble català va fer l'1 d'octubre" i ha reivindicat "que tant de les victòries com dels fracassos es treuen aprenentatges."

 

A continuació s'ha llegit el manifest del Bloc Florestà, per Xènia Amorós i Ramon Piqué. L'organització ha volgut reivindicar la lluita darrera de l'1-O: "Per a alguns va començar amb la sentència del Tribunal Constitucional sobre l'Estatut d'Autonomia l'any 2010, a les protestes del 15M o amb la lluita de la PAH", ha llegit Amorós. "Per altres la independència té un fil conductor amb la primera meitat del segle XX."

Ramon Piqué ha llegit la segona part del manifest: "La nostra història està plena de derrotes, però també està plena d'exemples de lluita, de resistència i perseverança", han reivindicat.

La concentració ha acabat amb el cant dels Segadors.

El Bloc Florestà ha convocat una concentració en commemoració de l'1-O. FOTO: Cristina Cabasés

El Bloc Florestà ha convocat una concentració en commemoració de l'1-O. FOTO: Cristina Cabasés

 

 

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter, Instagram i TikTok.

 
Comentaris

Destaquem