Desestimades les mesures cautelars per retirar l'estelada de l'estació

Societat Civil Catalana va interposar una demanda contra l'Ajuntament de Sant Cugat per l'estelada ubicada a la plaça Lluís Millet

El jutjat contenciós administratiu número 2 de Barcelona ha desestimat les mesures cautelars exigides per Societat Civil Catalana per retirar l'estelada que l'alcaldessa, Mercè Conesa, va instal·lar a la plaça Lluís Millet. Malgrat això, la demanda interposada per l'entitat contra l'Ajuntament de Sant Cugat per la bandera independentista segueix en peu.

Aquest dimarts, l'alcaldessa es reuneix amb membres de Societat Civil Catalana, que demanaran a Conesa de retirar l'estelada sense esperar la sentència final. Precisament, l'alcaldessa ha fet una "valoració positiva" de la sentència: "Nosaltres complim la llei de banderes i entenem que no estem vulnerant cap normativa".

"Opció política"

"És cert que la bandera estelada respon a certa opció política i que les administracions han de mantenir la neutralitat, però no s'està en període electoral", detalla la sentència sobre la mesura cautelar demanada per Societat Civil per retirar, abans de la sentència final, la bandera.

"Una altra cosa seria que, efectivament, l'estelada continués instal·lada després de la convocatòria d'eleccions", afegeix l'escrit del jutjat.

Sobre aquest punt, Conesa assegura que quan llegeixen la sentència estudiaran què faran en període electoral.

"Ens sentim ofesos"

Fa tres dies, el jutjat va admetre a tràmit la demanda de Societat Civil Catalana contra l'Ajuntament de Sant Cugat per l'estelada de la plaça Lluís Millet. "Entenem que una institució com l'Ajuntament ha de ser neutral i no pot fer ideologia", explica José Domingo, de Societat Civil.

"Imaginem que cada ajuntament posa una bandera comunista, feixista o cristiana", exposa Domingo, que afegeix que l'estelada no agrada a molta gent: "Molts santcugatencs ens sentim ofesos".

Per José Domingo, la resolució del jutjat sobre les mesures cautelars els donen, en part, la raó: "La jutgessa ha dit que no és neutral". A més, insta a l'alcaldessa a "treure la bandera almenys en període electoral".

 
Comentaris

Destaquem