Díaz, en la presentació del llibre de Romeva: "Creu que la presó és una eina política"

Més d'un centenar de persones han omplert el Cafè Auditori en la presentació de llibre de Raül Romeva, "Esperança i llibertat"

El Cafè Auditori s'ha omplert fins a la bandera amb motiu de la presentació del llibre que el pres polític santcugatenc, Raül Romeva, ha escrit des de la presó de Lledoners: Esperança i llibertat. "Aquest llibre és un manifest, un dietari. Els pensaments d'un home que ha sabut barrejar molts conceptes positius malgrat la situació de negativitat en què es troba. Un es podria trobar paraules de venjança i tot són paraules de reconciliació, d'estesa de mà", ha explicat el periodista Jofre Llombart, que ha moderat l'acte.

L'acte de presentació del llibre de Romeva ha omplert el Cafè Auditori. FOTO: Ferran Mitjà

L'acte de presentació del llibre de Romeva ha omplert el Cafè Auditori. FOTO: Ferran Mitjà

Jenn Díaz, diputada al Parlament de Catalunya per ERC i escriptora, ha estat l'encarregada d'escriure el pròleg del llibre de Raül Romeva. "Una de les coses més boniques del llibre és que no hi ha retrets, i està escrit per un home empresonat injustament", ha explicat en la presentació la diputada.

"És molt conscient que és un pres polític i que la presó és una eina política"

En la portada del llibre apareix una vinyeta en la qual s'hi pot llegir el concepte mà estesa. En aquest sentit, Díaz ha assenyalat que Romeva creu fermament en el fet d'escoltar a l'altre, que "és molt conscient que és un pres polític i que la presó és una eina política".

"La gent es pensa que la lluita no violenta és ser pacífic, però no és només això, és molt més, és ser actiu"

El llibre de Raül Romeva, tracta també la lluita no violenta: "Abans de llegir-me el llibre em pensava que sabia què volia dir la lluita no violenta. Després de llegir-me'l he vist que no, i ho he après de veritat", ha afirmat Jenn Díaz. "Amb el llibre acabés entenent que amb la lluita no violenta pots aconseguir els teus objectius. La gent es pensa que la lluita no violenta és ser pacífic, però no és només això, és molt més, és ser actiu", ha afegit.

La diputada ha parlat també de la presència de noves persones en la política catalana, com és el seu cas o el de la dona de Raül Romeva, que també ha participat en la presentació: "Les dues dones que som aquí (ella i Diana Riba) no seríem a la política si el moment no fos el que és. Això diu molt, quelcom a passat pel mig com a país", ha dit.

"La presó l'ha fet més fort"

Per la seva banda, Diana Riba ha explicat que la idea d'escriure Esperança i llibertat va començar tant bon punt va entrar a la presó. "Ha estat molt dur llegir aquest llibre, però alhora ha estat un plaer poder estar amb ell, encara que hagi estat a través de les pàgines", ha iniciat Riba. "La presó l'ha fet més fort", ha explicat per expressar com se sent Romeva a la presó.

Riba ha parlat també del judici que començarà aviat per la causa de l'1-O. "Sembla increïble que tot i tenint la raó en què un Estat democràtic no pot funcionar d'aquesta manera, ens tornem a troba en la mateixa situació", ha dit respecte al fet que els hagin avisat amb tant poc temps del trasllat dels presos a Madrid i de l'inici del judici. "Ell té molt clar que fer un referèndum no és un delicte i que pensar no és il·legal", ha afegit Riba sobre el pensament de Romeva.

L'acte de presentació ha comptat amb la presència de la dona d'Oriol Junqueras.

 
Comentaris

Destaquem