Donar suport a entitats, comerços i l'Iran, a les mocions de Junts pel ple municipal

Junts per Sant Cugat ha presentat tres propostes per a debatre al pròxim plenari

Junts per Sant Cugat presentarà 3 mocions de cara al pròxim ple municipal, que se celebrarà el dilluns 21 de novembre. La primera moció proposa crear una oficina per ajudar a les entitats santcugatenques agrupant la resposta a les diverses barreres burocràtiques amb què es puguin trobar. En segon lloc, s'ha proposat una moció per a que l'Ajuntament doni suport al comerç local en època d'augment del cost de l'energia i d'inflació, fent-los costat a les diverses administracions on es pretengui demanar ajuts econòmics. Finalment, junts proposa una moció de caire general per mostrar suport a la revolta que està tenint lloc a l'Iran arran de l'assassinat de Masha Amini i Hadis Najafi.

Així, Eloi Rovira ha presentat la moció per acompanyar el centenar d'entitats que hi ha a Sant Cugat, creant una oficina que "no té per què ser física, però que ha d'oferir una finestra única" on adreçar-se per a fer els tràmits que es requereixen per demanar subvencions. "Els membres de les entitats no són professionals de l'administració", ha dit el regidor. Seria un espai d'ajuda però les resolucions es faran des de cada departament com ara.

Pel que fa a la moció de suport al comerç, Albert Salarich ha detallat que servirà per donar altaveu a les queixes del sector i per fer-los costat en les demandes a les administracions: rebaixar l'IVA del gas, el preu de la seguretat social i dels autònoms, i rebre ajuts per a les despeses energètiques, entre d'altres. Abans, però, "caldria elaborar un cens de negocis en dificultats per a tenir una fotografia de la situació i crear un pla de xoc".

En tercer lloc, Sandra Casat ha presentat la proposta de suport a les dones iranianes en la revolta que s'està duent a terme al país, en una moció que ja s'ha aprovat al Parlament de Catalunya i diversos ajuntaments. "Volem condemnar els fets i reivindicar els drets de les dones a una vida digna", ha afirmat la regidora. "També és important demanar a les Nacions Unides que no ho permetin i a la comunitat internacional que atengui a les persones refugiades". A més, Casat ha aprofitat per remarcar que el 25 de Novembre és el Dia internacional per a l'eliminació de la violència contra les dones i la moció també pretén mostrar "admiració per haver decidit plantar-se" i evidenciar que hi ha "més veus que la seva".

Mà estesa per ajudar a aprovar els pressupostos

El portaveu del grup municipal de Junts per Sant Cugat, Josep Maria Vallès, ha volgut aprofitar la roda de premsa per denunciar el possible endarreriment en l'aprovació dels pressupostos pel 2023 que Pere Soler va alertar en una entrvista a Cugat Mèdia. "És inacceptable", ha sentenciat. "No ho entenem, si tenen majoria". El regidor ha lamentat que això pot provocar afectacions a "proveïdors, entitats i inversors". Així, Vallès ha declarat que es proposaran per ajudar a treballar el pressupost. "Estem convençuts que amb la nostra ajuda hi haurà pressupost".

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter, Instagram i TikTok.

 
Comentaris

Destaquem