L'educació, el comerç i el jovent centren les mocions de Junts per Sant Cugat

El grup municipal presentarà 3 mocions en el Ple Municipal per donar suport a l'educació, el comerç i el jovent, sector afectats per la COVID-19

Junts per Sant Cugat ha elaborat 3 mocions per presentar a debat en el pròxim Ple Municipal, celebrat el dilluns 15 de juny. L'objectiu de la formació santcugatenca és donar suport a l'educació, el comerç i els joves, sectors afectats per les conseqüències de l'actual crisi sanitària causada per la COVID-19.

Per una banda, el grup municipal considera de vital importància la reactivació del curs escolar de manera presencial de cara el curs 2020/21 amb la intenció de garantir l'atenció educativa a tot l'alumnat i evitar l'escletxa digital i les dificultats que aquesta comporta. A més, Junts per Sant Cugat veu necessari el retorn als centres escolars perquè aquests puguin exercir el seu rol cohesionador i convivencial en els alumnes.

Amb això, el grup municipal vol planificar i consensuar amb tota la comunitat educativa, un procés de reobertura escolar que permeti la màxima presencialitat en totes les etapes educatives, garantint l'atenció educativa a tot l'alumnat, facilitant la conciliació familiar i vetllant per la salut de tots els membres de la comunitat educativa, a més de revertir els costos socials i educatius del tancament escolar que penalitzen especialment l'alumnat més vulnerable.

D'altra banda, la formació política vol donar suport al comerç local, als autònoms i a les PIMES per evitar que l'impacte econòmic de l'actual crisi sanitària obligui aquests a suportar càrregues majors de les actualment suportades. 

En aquesta línia, Junts per Sant Cugat pretén que l'Ajuntament de Sant Cugat doni ajudes, no només complementàries a les de les altres administracions, sinó directes, amb la intenció que cap empresa de Sant Cugat es vegi abocada al tancament. A més, el grup municipal creu que s'hauria de repartir, de manera sostenible, els costos d'aquesta crisi de manera que no siguin només els vulnerables i l'administració els que els suportin, sinó que hi participin els grups més benestants com bancs, subministradores o grans propietaris.

Finalment, Junts per Sant Cugat opta per trobar algun mecanisme per combatre les actuals limitacions en l'oferta d'oci pel jovent de Sant Cugat que té entre 16 i 30 anys. És per això, que la formació santcugatenca vol poder organitzar una oferta per aquest sector que garanteixi, no únicament el seu gaudi, sinó també la seva seguretat.

Amb tot, 3 mocions elaborades per Junts per Sant Cugat per potenciar el sistema educatiu de Sant Cugat, injectar suport econòmic al comerç local, autònoms i PIMES i oferir una oferta lúdica al jovent que garanteixi els interessos i la salut de totes les parts implicades.

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter, Instagram i TikTok.

 
Comentaris

Destaquem