El govern defensa que l'adjudicació de Promusa va ser "absolutament ben feta"

El govern acusa l'oposició de creuar "línies vermelles" per "posar en dubte el bon nom de l'Ajuntament i els tècnics"

El govern municipal de Sant Cugat ha rebutjat les conclusions de la comissió especial sobre el cas Teyco i les acusacions d'irregularitats i mala praxi de tota l'oposició de Sant Cugat. El tinent d'alcalde Damià Calvet ha comparegut aquest 23 de novembre per donar la seva visió sobre l'adjudicació de Promusa investigada per la justícia i ha assegurat que tot plegat va ser "una bona gestió" sense cap irregularitat, tot i reconèixer que "tot és perfectible".

Calvet ha anunciat que han fet arribar les conclusions al secretari municipal per tal que analitzi tota la documentació, validi els resultats i, si és el cas, determini si hi ha alguna irregularitat. I és que pel tinent d'alcalde, la comissió ha estat "un instrument per desgastar l'equip de govern sigui com sigui". Amb la valoració del secretari, es vol "passar d'una opinió partidista als fets".

El responsable polític ha negat una per una totes les acusacions de l'oposició, a qui ha acusat "d'ultrapassar línies vermelles" per dubtar "del bon nom de l'Ajuntament de Sant Cugat i els tècnics i professionals".  "Les conclusions pretenen fer aparèixer irregularitats allà on no n'hi han", ha afegit Calvet. 

Sobre la petició de les conclusions de la comissió de reprovació del gerent de Promusa, Lluís Hosta, Damià Calvet s'ha mostrat totalment contrari. "Confiem en Promusa i el seu gerent, que és una referència en polítiques d'habitatge a Catalunya".

L'argument

Les conclusions de la comissió apuntaven diverses "irregularitats" en el procés de l'habitatge de Rabassaires. Una d'elles feia referència a l'extinció del contracte de Bruesa, empresa que va iniciar les obres però que va renunciar a acabar-les. Segons la comissió, la indemnització que va haver de pagar Bruesa no es va fixar amb dades objectives. Damià Calvet ha reconegut que es va fer "a preu alçat", però ha assegurat que finalment va "resultar favorable per l'Ajuntament". 

Un altre dels punts criticats és que la baixa temerària de Teyco en la licitació dels habitatges no va està prou justificada. "En aquell moment estava absolutament ben fet i justificada", ha assegurat Calvet, tot i admetre que "la justificació de la baixa temerària" va ser "sense dubte millorable". Tot i això, en l'explicació del vot particular afirma que "no s'aprecia cap irregularitat ni mala praxis, ni voluntat de transgredir la llei ni cap lesió de l'interès públic".

L'oposició també va denunciar "costos suplementaris" pagats a Teyco per "mancances en el projecte inicial" i la renúncia de Bruesa. En aquest sentit, Calvet ha assegurat que el total de l'obra (preu pagat a Bruesa i a Teyco) va acabar costant menys diners del que s'havia licitat en un primer moment. 

Sobre les factures a Teyco per arreglar els flonjalls de la pista de la Guinardera, Calvet ha afirmat que "tot està documentat i explicat abastament".

Damià Calvet també ha negat les acusacions de falta de col·laboració amb la comissió: "No ho puc admetre".

 
Comentaris

Destaquem