Convergència esborra el rastre d'Unió del nom del grup municipal

Tot i que no quedavan regidors d'Unió, el nom encara era grup municipal de Convergència i Unió

Tot i que a l'equip de govern no queda cap militant d'Unió Democràtica, el grup municipal seguia portant el nom de Convergència i Unió, ja que així es van presentar a les eleccions municipals. Una anomalia que ja quedarà resolta, i és que ara han demanat canviar el nom i passar a ser el grup municipal de Convergència. "No era normal que continuéssim apareixent amb el nom de Convergència i Unió", ha assegurat Damià Calvet, tinent d'alcalde d'Urbanisme.

 

I és que a l'inici de mandat, el maig passat, l'equip de govern comptava amb tres regidors d'Unió. Ara ja no en queda cap. L'origen de tot plegat és el trencament de la federació, produït aquest mes de juny per les diferències envers la independència. Ja per aquelles dates, Carles Brugarolas, tinent d'alcalde d'Economia, va anunciar que deixava Unió i s'integrava a Demòcrates, el moviment impulsat pels sobiranistes d'Unió. Per la seva banda, les regidores Cristina Paraira i Esther Salat, les dues que quedaven d'Unió,  van abandonar el partit de Duran i Lleida després de les eleccions catalanes.

 

Una curiositat, però, és que tot i que el nom del grup serà Convergència, un dels regidors no és militant del partit. És precisament Carles Brugarolas. Damià Calvet ha explicat que tot i això, "tothom està còmode amb el nom". D'aquesta manera, el grup municipal de Convergència i Unió desapareix de l'Ajuntament de Sant Cugat per primera vegada des que es va recuperar la democràcia.

 

Així es posa fi a un procés que s'ha allargat uns mesos i que ha canviat l'equip de govern, que va començar amb tres regidors d'Unió, un independent i set de Convergència i que ara són deu de Convergència i un de Demòcrates de Catalunya.

Més informació
 
Comentaris

Destaquem