El món local seguirà lluitant contra desnonaments i pobresa energètica tot i el TC

El govern espanyol ha presentat un recurs davant del Tribunal Constitucional contra la llei de mesures urgents per afrontar l'emergència en l'àmbit de l'habitatge

Sant Cugat ha participat, representat per l'alcaldessa de la ciutat, Mercè Conesa, a la reunió que el president de la Generalitat, Carles Puigdemont, ha convocat per abordar el recurs interposat pel govern espanyol davant del Tribunal Constitucional contra la llei catalana de mesures urgents per afrontar l'emergència en l'àmbit de l'habitatge i la pobresa energètica.

"Els Ajuntaments continuarem actuant tal com havíem fet fins ara, amb llei o sense. La nostra voluntat és seguir lluitant contra els desnonaments i la pobresa energètica", ha assegurat Mercè Conesa.

L'alcaldessa també ha demanat a les entitats financeres que "siguin responsables i continuïn a la taula negociant i donant oportunitats a persones que necessiten un habitatge atesa la seva situació de vulnerabilitat econòmica i social". I és que el Tribunal Constitucional ha suspès també l'impost sobre els pisos buits que havia de gravar a aquestes entitats.

Així mateix, ha afegit que "cal tancar ja els convenis amb les companyies de subministraments per poder proveir els serveis bàsics a totes aquelles persones que tenen dificultats per atendre aquests subministraments". En el marc d'aquesta trobada s'ha acordat que el Parlament de Catalunya tramiti una nova Llei que substitueixi els articles suspesos pel Tribunal Constitucional.

Més informació
 
Comentaris

Destaquem