El PDeCAT s'encoratja a "negociar fins on calgui" i vol "representar la centralitat"

La formació liderada per Àngels Chacón es presenta per primera vegada en solitari a unes eleccions catalanes

El PDeCAT ha fet campanya a Sant Cugat, el dimarts, 9 de febrer. Un acte en el qual ha reivindicat la seva voluntat de "representar la centralitat", ha descartat la unilateralitat i el cos a cos amb l'Estat, tot i defensar la independència o ha destacat la importància d'apostar pel coneixement i la innovació, en el marc d'una situació econòmica marcada per la Covid-19.

Un caràcter negociador i pactista

En aquest sentit, en un acte de campanya celebrat al Celler Modernista de Sant Cugat, en el qual Joan Soler, president de la secció local del partit, ha explicat que "cal recuperar el bon Govern, la preferència del bé comú i negociar fins on calgui per fer millor la vida dels ciutadans".

"Tornar a la centralitat"

L'exvicepresidenta de la Generalitat i membre de les llistes del PDeCAT, Joana Ortega ha destacat que cal "tornar a la centralitat" i "representar aquest espai". Ortega ha reivindicat el "talent" dels membres que formen la candidatura del partit i ha explicat que cal prioritzar "les respostes polítiques contra les dificultats socials", fent referència a la crisi de la pandèmia de la Covid-19

Ortega ha defensat la independència, però ha descartat el cos a cos amb l'Estat i la unilateralitat, definint-la com a "una irresponsabilitat". En aquesta línia, l'exvicepresident ha destacat la importància de "gestionar el mentrestant". 

La independència com a una necessitat

L'expresident de la Generalitat, Artur Mas, que ha participat a l'acte telemàticament ha afirmat que "no hi ha vots inútils", en referència a la possibilitat que Junts per Catalunya escombri alguns vots al PDeCAT.

Artur Mas ha entrat de forma telemàtica a l'acte de campanya del PDeCAT. FOTO: Mariana Castel

Artur Mas ha entrat de forma telemàtica a l'acte de campanya del PDeCAT. FOTO: Mariana Castel

Mas ha reivindicat que la funció de la política és "fer possible allò que és necessari" i, en aquest sentit, ha destacat la importància de votar a partits que "facin possible que, algun dia, existeixi la independència de Catalunya". De fet, l'expresident ha apuntat que Catalunya s'ha d'emmirallar en països com Dinamarca, Suècia o Alemanya.

Per això, Artur Mas ha destacat que és important la coexistència i l'acord entre les diferents sensibilitats de l'independentisme.

El PDeCAT "té molt clar el full de ruta" per sortir de la crisi

L'exalcaldessa de Sant Cugat i presidenta del Consell Nacional del PDeCAT i del Port de Barcelona, Mercè Conesa, ha recordat què va fer quan liderava el Govern municipal en el marc de la crisi econòmica de fa uns anys, i n'ha fet un paral·lelisme amb què cal fer actualment a Catalunya, on hi ha "una crisi sanitària, econòmica i climàtica", que "cal superar", tal com ha apuntat Consea.

En aquest sentit, Conesa ha assenyalat que el PDeCAT "té molt clar el full de ruta" per tal de superar l'entrebanc econòmic derivat el coronavirus.

Mercè Consesa en l'acte de campanya del PDeCAT. FOTO: Mariana Castel

Mercè Consesa en l'acte de campanya del PDeCAT. FOTO: Mariana Castel

Una mala gestió de la pandèmia

L'exalcaldessa de Barberà del Vallès, Silvia Fuster, número 7 de la llista del PDeCAT a les eleccions ha apuntat que "el PDeCAT posarà Catalunya en el punt més alt", i ha reivindicat la fortalesa del partit en el municipalisme català: "Tenim molts alcaldes i alcaldesses arreu del territori".

L'exalcaldessa de Barberà del Vallès, Silvia Fuster, número 7 de la llista del PDeCAT a les eleccions ha apuntat que "el PDeCAT posarà Catalunya en el punt més alt", i ha reivindicat la fortalesa del partit en el municipalisme català: "Tenim molts alcaldes i alcaldesses arreu del territori".

Silvia Fuster parlant en l'acte de campanya del PDeCAT. FOTO: Mariana Castel

Silvia Fuster parlant en l'acte de campanya del PDeCAT. FOTO: Mariana Castel

Fuster ha destacat la importància de "recuperar els llocs de treball que s'han perdut" amb la pandèmia de la Covid-19 i ha reafirmat la voluntat que té el PDeCAT de "retornar el prestigi a les institucions catalanes". De fet, Fuster ha criticat la gestió del Govern amb la pandèmia, i ha apuntat que la futura consellera de Salut ha d'estar vinculada professionalment amb el sector.

Aposta per la innovació i el coneixement.

La santcugatenca Mireia Canals, número 5 de la llista electoral del PDeCAT ha definit Sant Cugat com a "un referent a Catalunya" en l'àmbit empresarial, fent valdre l'anomenat 'Model de ciutat'. Canals, a més, ha apuntat que cal "recuperar el prestigi des d'una bona gestió", i ajudar a les empreses a "entrar en els ecosistemes del coneixement i la innovació". En aquest sentit, ha argumentat que "tot el coneixement que no generem, l'haurem de comprar".

El PDeCAT

Després de la separació amb l'espai de Junts per Catalunya i que el bloc Puigdemont, majoritàriament format per independents, s'hagi quedat amb la marca, el Partit Demòcrata Europeu Català (PDeCAT) es presenta per primera vegada com a tal i en solitari a les eleccions catalanes, tot i que va néixer l'any 2016, com a hereu de Convergència Democràtica de Catalunya (CDC).

El PDeCAT, liderat per Àngels Chacón i en el qual destaquen figures polítiques amb rellevant importància en el passat, ja en segona línia, com Artur Mas, expresident de la Generalitat, o Joana Ortega, exvicepresidenta i peça clau del 9-N, cerca omplir l'espai del sobiranisme i l'independentisme moderat, tradicionalment ocupat per Convergència. En clau nacional, la formació reclama la llibertat dels presos polítics, però fugint de la unilateralitat i del cos a cos amb l'Estat, i apostant per un caràcter més pactista.

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter, Instagram i TikTok.

 
Comentaris

Destaquem