El Ple aprova impulsar més places per les Escoles Bressol Municipals

La necessitat d'augmentar el nombre de places per aquests centres és tema de debat, des de fa temps, a Sant Cugat

Sant Cugat estudiarà la manera d'ampliar les places per a les Escoles Bressol Municipals, després que s'aprovés per unanimitat, i amb esmenes presentades pel PDeCat, una moció presentada per la CUP i Cs al Ple Municipal del dilluns 17 de setembre. Per tant, l'Ajuntament es compromet a estudiar mesures per tal d'aconseguir ampliar aquestes places, tot i que Esther Salat, regidora d'Educació, Universitat, Família i Recursos Humans, va afirmar en el Ple que la Generalitat també té competències en aquesta matèria i cal passar el seu filtre.

El debat

Gibert, regidora de la CUP, va argumentar el perquè de la moció: "Calen places d'Escoles Bressol i cal que siguin públiques i siguin adients als ingressos de les famílies", va explicar. "Un nadó pot viure sense infinitat de coses, però no pot viure sense que el cuidin", va afegir la regidora de la CUP.

Per la seva banda, Sergio Blázquez, de Cs, va posicionar-se en la mateixa línia: "Posem fil a l'agulla i fem que la construcció de noves escoles bressol municipals sigui una realitat. Hem d'exigir a la Generalitat que faci la seva part".

Esther Salat, regidora d'Educació, Universitat, Família i Recursos Humans, va explicar perquè calien esmenes a la moció: "Estem d'acord en la necessitat d'incrementar places d'escoles bressol municipal. Tenim una ciutat amb un percentatge molt elevat d'escolarització de 0 a 3 anys. Vull posar en valor, però, la gran tasca que ha fet aquest Ajuntament per millorar aquesta situació. L'aportació econòmica que fa l'Ajuntament per cada plaça està al voltant del 58%", va dir. "Les escoles bressol sempre han estat de competència municipal, però la municipalització no desvincula la Generalitat d'aquests centres, per tant, com que la Generalitat ha de fer una aportació per cada plaça, aquestes places han de ser autoritzades", va afegir Salat.

Roser Casamitjana, d'ICV-EUiA també hi va dir la seva: "Votem a favor de la moció perquè creiem que falten escoles bressol públiques i, sobretot, perquè creiem que cal socialitzar les despeses que comporten aquests centres a les famílies. Caldria que fóssim pioners en polítiques públiques d'infants", va argumentar.

Mireia Ingla, d'ERC-MES va explicar el seu vot a favor a la moció: "Donem suport a la necessitat de l'educació entre els 0 i 3 anys. Cal complir els objectius de la tarifació social en les escoles bressol municipals. L'èxit educatiu garanteix la igualtat d'oportunitats i, per tant, estem d'acord en el fet que aquesta etapa serveix per construir el desenvolupament social dels nostres infants".

 

 
Comentaris

Destaquem