El PP demana una ordenança per la neutralitat dels funcionaris i edificis municipals

La proposta coincideix en el temps amb les mostres de suport dels treballadors de l'Ajuntament als presos polítics i en contra del 155

El PP de Sant Cugat del Vallès reclama la neutralitat de les administracions, edificis i treballadors públics. Ho ha fet amb una moció presentada avui pel pròxim Ple municipal del dilluns 21 de maig, on els populars recorden la sentència del 28 d'abril de 2016, en la que el Tribunal Suprem estableix que "tota aquella simbologia partidista o no oficial no pot ser utilitzada ni a edificis ni espais públics", expliciten en el text.

La proposta arriba després que els treballadors de l'Ajuntament de Sant Cugat s'hagin concentrat diverses vegades en contra dels empresonaments dels presos polítics i de l'aplicació de l'article 155 de la Constitució Espanyola. El partit indica que no es pot al·legar al principi democràtic per la falta de neutralitat d'administracions, edificis i funcionaris, ja que "el Suprem deixa clar que fora del marc legal no hi ha democràcia i que una decisió és democràtica quan en forma i fons s'ajusta a la llei aprovada segons els procediments legal i democràticament previstos".

Alhora, des del partit recorden que la llibertat d'expressió existeix només per les persones físiques, i no per les persones jurídiques o entitats, "incloent entre aquestes últimes a les administracions públiques, tal com ho indica el Alto Tribunal". Per això, indiquen que l'argument de la llibertat d'expressió no és vàlid per l'exhibició de simbologia no oficial o partidista en espais públics, "com tampoc ho és l'exhibició per part dels treballadors municipals en horari laboral".

Per aquests motius, el PP proposa al Ple acordar que "s'iniciïn els tràmits per l'aprovació d'una Ordenança de neutralitat dels treballadors públics i de l'espai i edificis municipals que regulin la necessària observança del principi de neutralitat de l'Administració municipal" segons el criteri normatiu i legal de les ordenances jurídiques espanyoles a aquests efectes.

Més informació
 
Comentaris

Destaquem