El PP vol més policies locals a Sant Cugat

També volen més recursos, formació i vehicles 4x4

El Partit Popular vol incrementar el nombre d'agents de la Policia Local de Sant Cugat amb l'objectiu de "poder garantir i millorar la seguretat i la convivència a la ciutat". Així, els populars presenten una moció al Ple Municipal de juny per millorar les condicions de treball de la policia santcugatenca a través de diferents propostes com formació, compra de vehicles o dotació de més recursos.

En primer lloc, la formació vol que la plantilla de la Policia Local de Sant Cugat s'incrementi fins als 120 agents per "donar resposta a les necessitats del municipi". El PP assenyala que la ciutat "compta amb un nombre d’efectius reals treballant per sota dels 90 policies" i critica que "un 20% dels policies" realitzen tasques administratives. Això, segons els populars, obliga a incrementar les hores extres per cobrir els serveis bàsics "quan hi ha policies en oficines que podrien estar perfectament al carrer".

Els populars també critiquen que "la formació que reben actualment els agents de la Policia Local en matèria policial és escassa i, en alguns aspectes, nul·la" i afirmen que això està provocant "falta de seguretat en les actuacions i falta de coneixements que repercuteixen en poder garantir correctament la seguretat del municipi". És per això que demanen més formació als agents en matèria de violència masclista, lluita contra la LGTBIfòbia, tècniques de control i negociació... També volen formació en qüestions de terrorisme i dotar-los de més recursos per fer front a aquesta amenaça.

Segons el Partit Popular, una de les principals mancances és a les nits i els caps de setmana i per això també proposa reforçar els efectius de la Policia Local en aquests torns, especialment "per l'evident manca de presència de patrulles als barris i districtes de la ciutat". En aquest sentit, el partit polític demana la compra de vehicles 4x4 per poder accedir a tots els llocs de Sant Cugat i poder respondre a episodis meteorològics extrems. "En el darrer episodi de nevades a Sant Cugat dels dies 26 i 27 de febrer, la Policia Local va haver de recórrer a vehicles de la Brigada Municipal o de Protecció Civil", afirmen des del PP.

Més informació
 
Comentaris

Destaquem