El PSC aconsegueix mantenir-se al Consistori amb 1 regidor

Dels 36.281 vots emesos a Sant Cugat el PSC ha rebut el 6,47% que li dóna 1 regidor

El Partit Socialista santcugatenc ha sumat 2366 vots dels 36.281 santcugatencs que han votat en les eleccions municipals d'aquest diumenge 24 de maig. Amb aquestes xifres, que representen el 6,47% del total el PSC ha aconseguit mantenir-se a l'Ajuntament amb 1 regidor.

Amb aquest resultat, la formació se situa com a sisena força a l’Ajuntament, la dada més baixa que ha obtingut el partit des de les eleccions del 1979. I és que el PSC sempre ha estat entre les tres primeres forces del Consistori.

Una situació que segons el cap de llista Pere Soler no són bons resultats, perquè hem passat de tenir 2 regidors a només 1. Soler ha afegit que tot i això estem satisfets de mantenir la representació al Consistori, ja que aquests tres mesos de campanya, l’equip ha fet un sobre esforç i ha posat la llavor del nostre futur.

Segons Soler el resultat obtingut en aquesta jornada electoral es podria deure a al fet que el PSC ha hagut de forjar una candidatura en només tres mesos després que Ferran Villaseñor deixés el partit el passat mes de gener.

Precisament en aquest punt Soler ha volgut remarcar que si no s’hagués fet aquest esforç, segurament el PSC no hagués entrat a l’Ajuntament.
 

Comparativa de resultats

La seu del PSC s'ha anat omplint molt tímidament durant la nit elecotral. FOTO: Artur Ribera

El PSC ha obtingut 2366 vots, 407 menys que en les eleccions del 2011, quan els socialistes van obtenir 2773 i les van donar 2 regidors.

La davallada del PSC a Sant Cugat, per això, ve a partir del 1999, punt a partir del qual la formació ha anat perdent votants en els tres comicis municipals següents, 22,3%, 17,8% i 9,18%, respectivament.

Passeu el cursor per damunt el gràfic per veure les xifres exactes

Copy: Copy: | Create infographics Font: TOT Sant Cugat

El futur

La setmana que ve el PSC començarà a treballar pel futur. FOTO: Artur Ribera

L’executiva del PSC es reunirà aquesta setmana per avaluar i analitzar els resultats i començar a encarar els pròxims 4 anys, que segons Soler “es preveuen molt durs, amb un treball més dur que el que hi ha hagut fins ara”.

 Consulteu tots els resultats de les eleccions municipals a Sant Cugat.

Més informació
 
Comentaris

Destaquem