El PSC considera "sòlid i apuntalat" el Govern i es mostra "satisfet amb el cartipàs"

El PSC de Sant Cugat ha valorat positivament el pacte de Govern amb ERC-MES i CUP, tot i reconèixer que existiran desavinences en l'àmbit nacional

L'Ajuntament de Sant Cugat ha començat a transitar fa uns dies pel nou mandat, amb un Govern municipal format per ERC-MES, PSC i CUP, que ha acabat amb 32 anys de CiU i les formacions hereves: "És un Govern fort, sòlid, apuntalat pels programes electorals de les tres formacions polítiques, més enllà del repartiment de càrrecs que es podia preveure. Primer ens hem posat d'acord amb el què i amb el com, a partir d'aquí hem parlat del qui i quines eren les responsabilitats", ha explicat Pere Soler, primer secretari del PSC de Sant Cugat i tinent d'alcalde de Presidència, d'Hisenda, Serveis Urbans, Mobilitat i Seguretat. "Estem obligats a entendre'ns, a tirar endavant i a fer de tres programes un de sol i un pla d'actuació municipal", ha afegit, tot i reconèixer que "existiran desavinences en l'àmbit nacional".

Ara bé, Soler ha dit que aquest fet no hauria d'afectar els fonaments del Govern a tres: "No contemplem debilitats i respectarem l'opinió dels socis de Govern", ha afirmat. A més, també s'ha referit a l'encreuament de retrets entre ERC i Junts per Catalunya i la possibilitat que ambdues formacions trenquin pactes de governs municipals amb el PSC, i ha apuntat que "no hi ha preocupació". També ha confirmat que ha parlat d'aquesta qüestió amb l'alcaldessa, Mireia Ingla, "amb naturalitat", i considera que "queda com un fet anecdòtic". "Sant Cugat no és moneda de canvi de res", ha sentenciat.

Satisfacció amb el cartipàs i les responsabilitats

El passat dijous 4 de juliol es va oficialitzar el nou cartipàs municipal, en un ple municipal extraordinari: "Estem satisfets pel cartipàs, per la negociació que hem fet en aquest nou Govern, en aquest nou pacte que volem fer valdre i, que a més, ens ha dut a tenir una representació important en el Govern de la ciutat i unes àrees de representació directa i vitals per a nosaltres", ha dit Soler.

I és que, a banda de la tinència d'alcaldia de Presidència, d'Hisenda, Serveis Urbans, Mobilitat i Seguretat (Pere Soler), el PSC compta amb la tinència d'alcaldia de Promoció Econòmica, Ocupació, Empresa i Comerç, que recau en mans d'Elena Vila; la regidoria de Serveis Urbans, Mobilitat i Transport, a càrrec de José María Gallardo; i la regidoria d'Infància, que és per Pilar Gorina, qui també s'encarrega de la regidoria d'Educació, Universitat i Memòria Històrica. En aquest sentit, durant la roda de premsa, tant José María Gallardo com Elena Vila han explicat quins seran els pals de paller de les seves àrees.

Pel que fa a la mobilitat, Gallardo ha assenyalat que "és un tema que preocupa a la ciutadania i per això s'ha creat un director general de Mobilitat". A més, ha afirmat que "la Mobilitat és l'aposta d'aquest mandat. Cal millorar, no només el tema dels cotxes, sinó també els carrils bici i el transport públic" i ha afegit que "cal tractar molts temes que fins ara no s'han tractat o no s'han cregut prioritaris". En l'àrea de Serveis Urbans, Gallardo ha avançat que es continuarà "treballant en temes de parcs i jardins" i "en el compliment estricte de la neteja dels carrers".

Per la seva banda, Elena Vila ha destacat que "la promoció econòmica, l'ocupació, l'empresa i el comerç era una de les prioritats del PSC" i que "per aquest motiu s'ha creat una tinència d'alcaldia que engloba tots aquests eixos, la qual cosa provocarà que es gaudeixi de més recursos tant tècnics com econòmics". Vila ha fet valdre també el fet d'incloure "la Formació Professional dins d'aquesta tinència d'alcaldia", i s'ha compromès a treballar per "facilitar i agilitzar tràmits administratius" relacionats amb la cartera que gestiona. "Des del PSC sempre hem dit que hem d'ajudar al nostre teixit empresarial, suport als emprenedors i al teixit comercial", ha explicat també. Un dels principals pals de paller d'aquesta àrea, però, serà l'ocupació i, sobretot, "seguir apostant perquè l'ocupació sigui de qualitat i lluitant contra la precarietat laboral".

Valldoreix

Durant la roda de premsa, el PSC ha volgut també destacar el fet que el partit hagi tret representació a l'EMD de Valldoreix, així com assenyalar les prioritats per als pròxims 4 anys: "Som necessaris, perquè el PSC és un partit que té un caire municipalista i sempre està molt a prop de les persones. Valldoreix necessita que el PSC sigui present", ha apuntat Susanna Casta, vocal del partit a l'EMD. Així mateix, Casta ha afirmat que la relació amb el Govern i l'oposició "ha de ser estable i de treball conjunt".

De totes maneres, també ha destacat que "des del PSC hem de col·locar el nostre projecte damunt la taula per ampliar i arribar a què tots els veïns tinguin allò que fa temps que demanen", a més d'explicar que "és fàcil posar-se d'acord amb el Govern i l'oposició perquè són coses que reclamen les associacions i els veïns de Valldoreix". Així, ha assegurat que la voluntat dels socialistes "és seguir al carrer i tirar endavant les iniciatives del partit".

El creixement del PSC

Els socialistes han aprofitat la roda de premsa per fer una valoració dels resultats de les darreres tres eleccions: les generals, les municipals a Sant Cugat i les de Valldoreix. Per això, el secretari d'organització del PSC de Sant Cugat, Vicenç Sanfrancisco, ha fet referència "al creixement constant de la militància en els darrers 4 anys", i al fet de tenir un nou local. D'altra banda ha assenyalat que la campanya dels 40 anys del PSC a Sant Cugat els ha ajudat: "Hem estat explicant la tasca que hem fet en aquests 40 anys. Qui perd els orígens, perd la identitat, i amb aquesta campanya hem estat reivindicant el que som, la nostra història, i el fet que som un partit, sobretot, d'esquerres".

A més, ha fet referència a "la potenciació de les Joventuts Socialistes a Sant Cugat", agraint la tasca de les joventuts durant les campanyes electorals: "Han treballat molt pel partit i la veu de la joventut a Sant Cugat és també la veu dels socialistes", ha dit.

 
Comentaris

Destaquem