El PSC denuncia les últimes retallades en educació

Els socialistes presentaran una moció per aturar el desmantellament de l'escola pública

El PSC presentarà al ple municipal del 18 de juliol una moció per aturar el desmantellament de l'escola pública i reclamar els seus drets, les seves inversions i tornar-li la dignitat que, segons el partit, ha perdut amb les successives retallades dels darrers anys. Els socialistes denuncien especialment les darreres mesures aplicades pel Departament d'Ensenyament, que comporten la suspensió dels recursos destinats al personal de suport a la inclusió d'alumnes i dels recursos destinats al personal de reforç als centres d'alta complexitat.

"És una qüestió de prioritat absoluta que l'Ajuntament de Sant Cugat es pronunciï en contra d'aquestes mesures que no fan més que anar laminant l'estructura i els pilars de l'ensenyament públic del nostre país", assenyala el portaveu del PSC a Sant Cugat, Pere Soler.

Tanmateix, la moció socialista demana més imparcialitat dels mitjans de comunicació públics, perquè no siguin utilitzats amb finalitats partidistes, com s'ha fet en aquest cas concret.

Els socialistes demanen que des de l'Ajuntament s'exigeixin mesures concretes com la incorporació d'interins als centres educatius el primer dia de curs i el cobriment de substitucions. Denuncia que aquestes mesures suposen l'aplicació de la reducció de 2 hores lectives pels majors de 55 anys, i del personal laboral, on més de 300 treballadors del programa d'educació inclusiva seran acomiadats el 31 de juliol.

 
Comentaris

Destaquem