El PSC homenatja Ernest Lluch recordant també Àngel Casas

La formació ha fet una ofrena floral als jardins que porten el nom del polític assassinat per ETA

El PSC de Sant Cugat del Vallès ha fet un any més l'homenatge a Ernest Lluch aquest dissabte, 2 de desembre, als jardins que porten el seu nom. Un homenatge que s'ha fet extensiu al recentment desaparegut Àngel Casas, amb una ofrena floral.

"Creiem que és de justícia recordar precisament el que era Ernest Lluch, que era el diàleg, el consens, el pacte i, sobretot, era la unitat d'acció vers el que era el progrés del país", ha remarcat Pere Soler, primer secretari del PSC de Sant Cugat.

A l'homenatge han estat presents qui va era la companya de Lluch en el moment del seu assassinat i la vídua d'Àngel Casas. "És bo recordar aquestes dues persones, el que van significar per la nostra ciutat i pel socialisme en general", ha apuntat Soler, recordant que "Ernest Lluch va ser l'impulsor de la sanitat universal a l'Estat, de la Llei de Sanitat, i la nostra ciutat també gaudeix dels efectes del que va treballar l'Ernest Lluch en el seu moment; i ningú posa en dubte el treball de l'Àngel Casas a la nostra ciutat".



Ernest Lluch fou economista i polític català assassinat per ETA el 21 de novembre del 2000. Lluch va ser portaveu del PSC al Congrés de Diputats des de l'abril de 1980, i dos anys més tard va ser elegit novament diputat pel PSC, aquesta vegada per Barcelona. Felipe González el va nomenar Ministre de Sanitat i Consum, càrrec que ocupà fins al 1986, destacant per haver estat l'impulsor de la "Ley General de Sanidad" de 1984, on es posen les bases legals de la universalització de l'atenció sanitària. El maig de 1986 es va retirar de la primera fila política per tornar a la càtedra d'Història de Doctrines Econòmiques de la Universitat Central de Barcelona.

Àngel Casas va ser el primer alcalde de Sant Cugat després de la instauració de la democràcia entre el 1979 i el 1983. Casas va morir el 6 de novembre d'aquest 2017, a l'edat de 85 anys

 
Comentaris

Destaquem