El PSC i JxCat arriben a un acord per governar junts la Diputació de Barcelona

La presidència de la Diputació recaurà en un representant socialista

El PSC i Junts per Catalunya han arribat a un acord per governar junts la Diputació de Barcelona, institució supramunicipal de la qual forma part Sant Cugat del Vallès. El pacte inclou que la presidència serà per als socialistes, tot i que no se'n concreta el nom.

Totes dues formacions sumen 23 diputats, 16 dels socialistes i 7 dels postconvergents, i no arriben a la majoria absoluta. Per escollir president o presidenta de l'ens es necessita majoria absoluta en primera volta, però en una segona votació només és necessari obtenir majoria simple, és a dir, més vots a favor que en contra. L'acord preveu la participació de les dues formacions al govern de l'ens.

L'exalcaldessa i regidora de Junts per Sant Cugat, Carmela Fortuny, serà l'única diputada santcugatenca a la Diputació de Barcelona.

L'acord ha provocat molta polèmica entre representants de Junts per Catalunya i Esquerra Republicana, que s'han retret mútuament els diferents pactes amb el PSC arreu del territori. Un dels acords que més s'està comentant és el de Sant Cugat, en el qual el pacte entre ERC, PSC i CUP va treure de l'alcaldia a Junts per Sant Cugat. De fet, alguns membres de Junts per Catalunya han reclamat revertir tots els pactes amb els socialistes, incloent la Diputació, si els republicans fan el mateix en els municipis on han pactat amb el PSC.

Això ha comentat el president del grup parlamentari d'ERC, Sergi Sabrià

Una de les respostes ha estat de Francesc Dalmases, diputat de Junts per Catalunya.

Més informació
 
Comentaris

Destaquem