El santcugatenc Albert Royo, processat per malversació i falsificació documental per l'1-O

Albert Royo, exsecretari general del Diplocat, serà processat pels preparatius de l'1-O al Tribunal Superior de Justícia de Catalunya, conjuntament amb una 30a de persones més

El jutjat número 13 de Barcelona ha conclòs la instrucció del cas i ha acordat processar 30 investigats pels delictes de malversació de fons públics, desobediència, falsedat documental, revelació de secrets i prevaricació, entre els quals hi ha el santcugatenc Albert Royo, exsecretari general del Diplocat. La magistrada Alejandra Gil, que va substituir Juan Antonio Ramírez Sunyer per la seva mort, ha descartat els delictes de rebel·lió i sedició, però ha imposat una fiança solidària 5,8 MEUR als 17 processats per malversació, entre els quals hi ha Royo, que també serà processat per falsedat documental.

La magistrada fixa en 5,8 milions la fiança solidària per responsabilitat civil per als processats per malversació, quantitat suposadament gastada o compromesa amb la celebració del referèndum de l'1 d'octubre. La interlocutòria, del 4 d'abril, estableix 24 hores per prestar la fiança. No fer-ho suposarà l'inici del procés per embargar els bens. 

Per aquest motiu s'ha obert una caixa de solidaritat per les persones que vulguin aportar diners per la fiança.

A més, la interlocutòria deixa fora 15 persones, entre elles Carles Viver i Pi-Sunyer i Santi Vidal. També assenyala que no és competent per pronunciar-se sobre Lluís Salvadó, per la seva condició d'aforat. Molons, ex-secretari general de Difusió i Atenció Ciutadana, està processat per malversació i prevaricació; Nin, ex-secretari de Presidència, ho està per malversació, desobediència i prevaricació; Ginesta, actual secretari de Treball, està investigat per malversació; Villatoro, ex-secretari d'Exteriors, està processat per malversació, desobediència, revelació de secrets i prevaricació; Amadeu Altafaj, exdirector de la delegació a Brussel·les, està investigat per malversació i prevaricació.

 

 
Comentaris

Destaquem