El santcugatenc Guim Pros, entre els sis dimissionaris de la CUP

Sis membres del Secretariat Nacional de la CUP han dimitit assenyalant que les darreres decisions de la formació els allunyen de la lluita de l'independentisme

El santcugatenc Guim Pros és un dels sis membres del Secretariat Nacional de la CUP que han dimitit per les discrepàncies sorgides els darrers mesos arran dels debats sobre la investidura d'Artur Mas i els pressupostos com a principals punts de fricció. A través d'una carta, els dimissionaris han justificat la seva decisió arran de "l'augment d'actituds sectàries i maquiavèl·liques que han impregnat dos dels processos de decisió més rellevants de la nostra història recent".

Els sis membres de la CUP alerten que "els diferents posicionaments" que han anat prenent, allunyen a la CUP "de l'estratègia independentista i de la "política històrica de la CUP i del conjunt de l'independentisme revolucionari". En aquest sentit, consideren que "la deriva estètica de bona part de l'acció política realitzada per la CUP" ha provocat "perilloses vacil·lacions estratègiques" i reivindiquen que "el principal paper de la CUP en aquest mandat és el de ser garantia i accelerador del procés independentista".

La carta dels dimissionaris és molt dura amb el funcionament de l'organització política els darrers mesos, on creuen que "la batalla per obtenir el control de l'organització ha condicionat la majoria dels debats, de la selecció d'alliberats i altres càrrecs dels òrgans nacionals com els propis integrants del grup parlamentari". Encara més, creuen que aquests fets "posen en qüestió el model assembleari i transparent que ha caracteritzat la CUP durant anys". "S'ha jugat amb els mecanismes de presa de decisió per a beneficiar posicionaments concrets i s'ha dificultat la participació del conjunt de la militància en els diferents espais de debat polític", afegeixen.

Finalment, també volen deixar clar que no són "partidaris d'Artur Mas ni de qualsevol proposta de pressupostos i que tampoc no volen "restar culpa a Junts pel Sí". Tot i això, aposten es mostren "autocrítics amb el paper que ha jugat la CUP i les seves mancances de funcionament". "Les conseqüències dels nostres errors poden afectar directament a l'emancipació social i nacional de les classes populars dels Països Catalans.", rematen.

Cal apuntar que aquesta mateixa setmana, el Secretariat de la CUP havia anunciat la seva dissolució pel dilluns 20 de juny. Tot i això, els sis dimissionaris consideren que la dimissió conjunta dels seus 15 membres seria "una imatge errònia i cínica de la situació real de l'organització". Els dimissionaris acaben fent "una crida a la unitat de la militància de la CUP al voltant d'un projecte netament democràtic i a emprendre urgentment un canvi de rumb que permeti avançar de forma decidida en la construcció de la unitat popular als Països Catalans i en la consecució de la República Catalana Independent".

Guim Pros

Guim Pros és una de les persones destacades de la CUP a Sant Cugat i va ser el primer regidor cupaire, juntament amb Ignasi Bea, a l'Ajuntament de Sant Cugat. Va ser regidor entre el 2011 i el 2015. El 2011 va ser el cap de llista a les eleccions municipals i el 2015 les va tancar de manera simbòlica. Pros va ser nomenat membre del Secretari Nacional de la CUP ara fa un any.

 
Comentaris

Destaquem