Elena Vila, nova senadora: "Vull ser l'altaveu de les necessitats dels santcugatencs"

Elena Vila compaginarà la tasca de senadora amb la de regidora i portaveu del PSC a l'Ajuntament de Sant Cugat

"Ho vaig viure amb molta emoció. És un càrrec i una responsaiblitat que entomo amb el màxim compromís". Són les paraules de la santcugatenca Elena Vila al TOT Sant Cugat, despré de prendre possessió com a senadora el 17 d'agost. La socialista compaginarà la tasca de regidora i portaveu del PSC a l'Ajuntament de Sant Cugat amb la tasca de senadora. 

Més info: La santcugatenca Elena Vila (PSC) ja és senadora

"És totalment compaginable. És una manera d'incedir en la política local, projectant Sant Cugat a Espanya i al món", ha destacat Vila, afegint que s'ofereix al "govern de la ciutat per poder millorar i aportar oportunitats" a Sant Cugat. "M'agradaria ser l'altaveu de les necessitats i demandes i reivindicacions dels 311 municipis de Barcelona i dels santcugatencs", ha recalcat la nova senadora: "M'hi deixaré la pell. Em fa molta il·lusió portar les demandes de Sant Cugat al Senat". 

En aquest sentit, assenyala algunes de les necessitats de Sant Cugat que depenen de Madrid: les pantalles acústiques de Mira-sol i Valldoreix, els intercanviadors de Volpelleres i Hospital General o les millores al Centre d'Alt Rendiment. "I la reivindicació històrica d'uns jutjats de primera instància", emfatitza Vila, afegint també el "gran repte" del soterrament de la línia de Renfe a Ca n'Ametller que ha de permetre construir el nou barri. 

Finalment, destaca la importància "d'obrir i portar" Sant Cugat al món per millorar la ciutat per atreure noves inversions i oportunitats. 

Confiança en l'acord de govern

Per tot plegat, Elena Vila espera que Pedro Sánchez pugui ser escollit novament president i s'arribi a un acord amb els partits independentistes: "Confio en la política, que és diàleg i consens. Catalunya ha parlat alt i clar, ha apostat pel progrés. Espero que els partits catalans ho respectin".

D'altra banda, la regidora i senadora ha explicat que cobrarà el salari del Senat, després de demanar una excedència a la seva feina de tècnica a l'Ajuntament de Rubí, i també percebrà les dietes de l'Ajuntament de Sant Cugat per l'assistència a plens (550 euros per ple), comissions (517 euros) i juntes de portaveus (385 euros). Com a senadora cobrarà el salari base de 3.174 euros bruts mensuals, més una indemnització mensual de 2.037 euros mensuals per ser de fora de Madrid. 

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter, Instagram i TikTok.

 
Comentaris

Destaquem