Els partits valoren la victòria republicana a Sant Cugat

Els partits de l'oposició a Sant Cugat s'han mostrat satisfets pel fet que Convergència no hagi guanyat

ERC ha guanyat les eleccions a Sant Cugat per 140 vots de diferència, un resultat que fa que els republicans guanyin per primera vegada unes eleccions a Sant Cugat des de la Segona República. Els partits polítics de Sant Cugat han fet balanç dels resultats, alguns d'ells han valorat positivament el fet que CDC no hagi guanyat les eleccions a Sant Cugat.

En Comú Podem ha quedat tercer a les eleccions, seguit del PP, C's i PSC.

Satisfacció a ERC

Els republicans celebrant la victòria FOTO: Àgata Guinó

ERC ha guanyat els comicis a Sant Cugat i l'eufòria ha arribat a la seu dels republicans. "Estem molt contents fa molts anys que no guanyàvem aquest era un objectiu que sempre ens havíem proposat i ho hem aconseguit.", ha explicat la presidenta d'ERC Sant Cugat, Mireia Ingla. A més ha agraït "la confiança dels ciutadans per davant de CDC i d'en Comú Podem que semblava impossible".



Sobre si ERC li guanya la batalla pel vot independentista a CDC Ingla ha dit que no s'ha de guanyar a cap partit. "Nosaltres el que volem és guanyar a la batalla per la independència a l'estat espanyol. De fet ja ho vam fer el 27 de setembre".



Ingla també ha valorat els resultats al conjunt de l'estat. " La República Catalana és l'últim canvi possible perquè a Espanya tot està com estava, o pitjor, perquè el PP ha tingut més bons resultats, tot i que són vots que li han vingut de Ciutadans. Espanya és irreformable, i aquells que somiaven en canviar espanya han tingut el mateix resultat. El canvi l'hem de fer des de Catalunya".



Sobre si a ERC li aniria millor en solitari en unes hipotètiques eleccions al Parlament de Catalunya Ingla ha dit que quan arribi el moment ja es decidirà.

A CDC no li agrada la situació

 Conesa parlant amb Damià Calvet FOTO: Àgata Guinó

Mercè Conesa, alcaldessa de Sant Cugat, ha fet balanç del reultat a Sant Cugat, després de perdre le primer lloc- "Nosaltres hem intentat mantenir-nos com a primera força. Desitgem el millor a ERC. Aquestes no són unes eleccions en clau local. Estaríem parlant de gairebé un empat tècnic. Les circumstàncies són molt complexes, a àmbit de Catalunya el panorama a canviat molt poc."



Tot i això Conesa s'ha mostrat més preocupada per l'augment dels diputats populars. Ens preocupa el panorama a l'Estat espanyol on veiem un PP que es reforça i per tant més dificultats per afiançar el full de ruta que tenim marcat conjuntament amb ERC".



CDC ha perdut respecte al 20D uns 1500 vots i Conesa n'ha fet una lectura negativa. "No ens agrada. Prenem nota i hauríem d'analitzar per quins motius, si han pensat que hi ha una altra força política que garantia millor la seva opció, o ha estat pel conjunt de l'abstenció".



Sobre si ERC li ha guanyat terreny a CDC i està liderant l'independentisme, Conesa creu que no s'ha d'abaixar la guàrdia. "Hem d'estar atents. El lideratge del procés el va portar el president Mas i ara el president Puigdemont, nosaltres tenim una aliança amb Junts pel sí al Parlament i hauríem de veure què passaria en unes eleccions en les quals no anéssim junts. El nostre partit té feina a fer i escoltar la ciutadania, sabem que l'espai de CD hi és i mirarem què hem de fer per tornar a ocupar aquell espai ample on moltes persones s'hi sentin identificades".

En Comú Podem, de segona a tercera força

La seu d'En Comú Podem FOTO: Haidy Blanch

El membre d'Iniciativa de Sant Cugat Ramon Gutiérrez ha reconegut que els resultats d'Unidos Podemos “no han estat bons” i ho ha atribuït als atacs rebuts durant la campanya. En el cas de Catalunya, ha assenyalat a Convergència i a ERC: “S'han equivocat d'enemic”. Unidos Podemos s'ha quedat lluny del sorpasso al PSOE i s'ha quedat amb els mateixos diputats que tenien Podemos i IU per separat.

En el conjunt de l'estat, Gutiérrez ha reconegut que s'esperaven “una mobilització contra els partits tradicionals, i ha estat al revés”. “Tindrem quatre anys durs”, ha lamentat, afegint que “és evident que el PP surt reforçat i la resta de partits, debilitats”.

Finalment, també ha destacat la victòria d'ERC a Sant Cugat: “És una bona notícia que Convergència no hagi guanyat”. En Comú Podem va ser la segona força a Sant Cugat a les generals del desembre i en aquests comicis ha caigut fins a la tercera, perdent menys d'1% (800 vots menys).

PP, qui més puja a Sant Cugat

Satisfacció a la seu popular FOTO: Cedida

El president del PP a Sant Cugat s'ha mostrat molt content amb els resultats populars a les eleccions, on han pujat a Sant Cugat, a Catalunya i en el conjunt de l'estat. “Un resultat millor del que esperàvem”, ha reconegut, alhora que indicava que “la gent ha acabat confiant en el PP, que és qui està treien Espanya de la crisi”. Benejam no veu cap altra opció que no sigui Mariano Rajoy president, després de ser el partit que més ha pujat.

 

En el cas de Sant Cugat, s'ha felicitat per “haver recuperat l'electorat tradicional i haver deixat de banda altres partits com Ciutadans”. El PP ha guanyat 1.300 vots respecte a les generals del 2015, sent el que més ha augmentat a Sant Cugat. A més, Benejam també ha celebrat que “Convergència hagi perdut l'hegemonia”.


Finalment, el president popular ha assegurat que les converses entre el ministre Fernández Díaz i el cap de l'Oficina Antifrau no han tingut cap efecte perquè són diàlegs normals que l'únic que busquen és “esclarir si hi ha casos de corrupció”.

C's ha perdut 1.040 vots

Ciutadans ha perdut 8 diputats a l'Estat FOTO: Cedida

Sergio Blázquez de Ciutadans ha donat les culpes a la llei d'hondt de la pèrdua de diputat al conjunt de l'Estat espanyol. "A qui més ha beneficiat ha estat al partit popular, nosaltres hem sortit perjudicats".



Sobre si en les anteriors eleccions Ciutadans havia aglutinat vots procedents de votants del PP i que en aquestes eleccions han tornat al PP, Blàzquez no s'ha volgut precipitar. "Hem de tenir totes les dades per comunitat i províncies, haurem de valorar si el nostre votant ha anat al PP o no ha anat a votar, o una tercera possibilitat ha estat que el brexit també així influït i que els votants hagin tornat a apostar per partits tradicionals".



Blázquez també ha dit que no li pertoca fer la valoració de la victòria d'ERC a Sant Cugat, però que si que sembla que els republicans guanyen terreny a CDC. 

El PSC guanya 220 vots a Sant Cugat

El PSC ha guanyat un 0,95 dels vots FOTO: Cedida

El PSC ha valorat positivament la seva posició a Sant Cugat, to i ser la sisena força. "A Sant Cugat la tendència és com la de Catalunya, el PSC es manté, En Comú Podem baixa, ERC puja i CDC baixa. Estem satisfets de la campanya hem augmentat en nombre de vots a Sant Cugat i hem aconseguit seguir la tendència positiva des de les municipals. Hi ha un bon equip i el PSC continua treballant".



Sobre la victòria d'ERC Soler ha dit que s'ha de felicitar a ERC: "És important que Convergència hagi perdut les eleccions En Comú Podem ha assolit resultats pèssims fins a tercera força".



Tot i això, Soler ha dit que no poden estar contents per la victòria del PP a Espanya i per haver perdut un diputat a Catalunya els republicans guanyen terreny a CDC.

Més informació
 
Comentaris

Destaquem