Els partits d'esquerra critiquen que la missa sigui un acte oficial de Festa Major

La missa de Festa Major se celebra el dia de Sant Pere, divendres 29 de juny

Els regidors i regidores dels partits d'esquerra no assistiran a la missa major de la Festa Major de Sant Cugat, que té lloc el dissabte abans del tradicional ball del Paga-li Joan. D'aquesta manera, CUP-PC, ERC-MES, ICV-EUiA i PSC critiquen que el programa oficial de la Festa Major inclogui la celebració d'un acte religiós i demanen a la resta de representants polítics que no hi assisteixin.

Així, les formacions d’esquerres volen reivindicar, un any més, la laïcitat en les administracions i que, per tant, "aquest acte no hauria de formar part de les activitats institucionals de la Festa Major". Els partits mostren el seu desacord "en què l’Ajuntament participi activament en una litúrgia religiosa i en què els actes religiosos formin part del programa oficial".

"Cal separar els assumptes religiosos dels institucionals i polítics, atès que les manifestacions religioses són part de l’estricte àmbit de la privacitat", afegeixen les quatre formacions santcugatenques, que finalitzen: "És per això que demanen que l'alcaldessa i els regidors i regidores de l'Ajuntament de Sant Cugat deixin de participar com a autoritats públiques a la missa de la Festa Major i que hi assisteixin a títol individual i com a fidels de la religió catòlica".

 
Comentaris

Destaquem