Els polítics enceten la Diada amb la vista posada al 27S

Els partits polítics i entitats de Sant Cugat fan l'ofrena floral a Rafael Casanova

La proximitat amb la cita electoral del 27 de setembre, una de les eleccions més transcendentals que ha viscut Catalunya, ha marcat l'inici de la Diada Nacional a Sant Cugat. Els partits polítics i les entitats han estat els protagonistes de la tradicional ofrena floral que cada any enceta l'Onze de Setembre a la plaça Rafael Casanova. Des de primera hora del matí, un centenar de persones s'han acostat per viure conjuntament una Diada que dóna el tret de sortida a la campanya electoral. (millors imatges).

Precisament, el discurs electoral ha predominat en bona part dels partits polítics, que han aprofitat l'ocasió per analitzar la situació que travessa el país i la seva posició al respecte. El Partit Popular, Ciutadans i Unió Democràtica no han fet ofrena floral a Rafael Casanova; cosa que sí que han fet noves formacions com Demòcrates de Catalunya, Moviment d'Esquerres o Podem, que s'estrenaven.

"La campanya de la nostra vida"

Els Castellers, com altres entitats, han participat de la Diada a Sant Cugat. FOTO: Lali Puig

Esquerra Republicana, conjuntament amb les JERC, ha estat la primera formació en fer l'ofrena. La seva presidenta, Mireia Ingla, ha assenyalat la importància del moment: "Aquesta és una Diada especial, comença la campanya de la nostra vida i el compte enrere per fer realitat els somnis dels nostres pares".

Ingla també s'ha referit de manera indirecta a Catalunya Sí que Es Pot i al fet que la independència és la major ruptura: "El 27 farem la revolució més gran que pot fer una societat".

"Es digui Fernández o Mohammed"

CUP i Procés Constituent han estat els següents a fer l'ofrena i la seva portaveu a l'Ajuntament, Núria Gibert, també ha fixat la mirada en les eleccions: "El 27S esperem que sigui un pas de ruptura, decissiu; però allò que realment ens farà lliures serà la mobilització popular".

Gibert també ha tingut paraules pel líder de Podem, Pablo Iglesias, que aquesta mateixa setmana apel·lava a l'origen familiar dels catalans: "No hi ha cap discurs etnicista que pugui rebatre el dret a l'autodeterminació. Es digui Fernández o Mohammed, és català tot aquell que ho vol ser".

Per la seva banda, l'agrupació local d'Iniciativa ha fet l'ofrena conjuntament amb els companys de Podem de Sant Cugat. Enlloc de fer un discurs, els membres de les dues formacions han cantat Els Segadors i La Internacional.

"El federalisme, única sortida"

Més d'un centenar de persones han assistit a l'ofrena floral a Casanova. FOTO: Lali Puig

Els socialistes de Sant Cugat també han participat un any més en l'ofrena a Rafael Casanova i, com la resta, amb la vista posada als comicis catalans. El seu portaveu municipal, Pere Soler, ha apel·lat a la unitat del catalanisme: "L'única força de Catalunya està en l'amplitut i unitat. Caldrà recuperar la unitat catalana quan s'obri el procés de reforma constitucional".

Soler també ha reafirmat l'aposta del PSC pel que fa al model territorial: "El federalisme és l'única sortida democràtica a aquesta situació, no hi ha cap drecera".

"L'última Diada"

El president de Convergència a Sant Cugat, Joan Maria Terribas, ha tancat les ofrenes dels partits polítics: "Esperem que sigui l'última Diada reinvindicativa". Les referències al 27S i a la voluntat de votar han estat constants.

Tot i no fer discurs a l'ofrena, l'alcaldessa, Mercè Conesa, sí que ha fet una valoració de la Diada: "S'ha de viure molt intensament, estem a les portes d'una gran decisió que ha de prendre el poble de Catalunya".

A banda de les formacions polítiques, entitats de Sant Cugat com l'ANC, Òmnium, la Unió Ciclista Sant Cugat, els Castellers, els Geganters i moltes altres han homenatjat la figura de Rafael Casanova.

 
Comentaris

Destaquem