L'EMD de Valldoreix demana l'amnistia dels presos polítics i defensa l'autodeterminació

La Junta de Veïns ha celebrat una sessió extraordinària per sumar-se a la moció proposada per l'Associació de Municipis per la Independència i l'Associació Catalana de Municipis

L'EMD de Valldoreix demana públicament l'amnistia dels presos polítics, després que el dilluns 14 d'octubre s'hagi fet pública la sentència del judici del procés. Així, una sessió extraordinària de la Junta de Veïns ha aprovat, amb els vots favorables de Junts per Valldoreix, i un d'ERC-MES i l'abstenció del PSC, la moció proposada per l'Associació de Municipis per la Independència i l'Associació Catalana de Municipis.

Cal destacar que la vocal de Ciutadans, Anna Canó, el vocal d'ERC-MES, Lluc Cahís, i el vocal de la CUP-PC, Ferran Margineda no s'han presentat a la Junta de Veïns, amb la qual cosa la votació ha acabat amb 5 vots a favor i 1 abstenció.

A més de demanar l'amnistia dels presos, la moció també defensa el dret d'autodeterminació de Catalunya i es reafirma en el "caràcter pacífic i no violent de l'independentisme". Així, el president de l'EMD, Josep Puig ha assegurat que "aquest ha estat un judici polític".

Per la seva banda, el vocal d'ERC-MES, Jaume Santmartí, ha instat a "aixecar la suspensió de la proclamació d'independència" i ha assegurat que cal "recordar, ara més que mai, als presos polítics."

La vocal del PSC, Susanna Casta, ha assegurat que "més que mai ens hem de respectar els uns als altres", a més de parafrejar a l'expresident Montilla: "La política ha de recuperar la iniciativa i el temps perdut. Hem de reiterar que només hi ha una via, la del diàleg".

 

La moció sencera

 

 
Comentaris

Destaquem