En Comú Podem considera que el dèficit pressupostari serà de 40 milions aquest 2023

La formació política creu que l'actual equip de govern "està fent més gran el forat" i assenyala que hi haurà "més retallades de les anunciades"

En Comú Podem Sant Cugat ha mostrat la seva preocupació per "l'acumulació de despeses" que està realitzant l'equip de govern en el pressupost del 2023 i considera que el dèficit d'aquest exercici augmentarà fins als 40 milions d'euros. Segons la formació política, aquest augment "impossibilitarà l'endeutament i suposarà més retallades de les anunciades".

Aquesta decisió ha estat titllada de "mala praxi" pel portaveu d'En Comú Podem, Ramon Gutiérrez, qui considera com "una excusa per poder culpar l'anterior govern per la seva mala gestió". "S'estan imputant despeses previstes pel 2024 en aquest pressupost i això és trampa" afegia Gutiérrez.

En Comú Podem també ha lamentat que el nou equip de govern no hagi buscat alternatives per no haver de reduir els drets: "Hi haurà retallades en l'àmbit social, en la cultura, en la cooperació i en la memòria històrica, entre altres. I l'actual equip de govern tenia la possibilitat de recaptar més ingressos a les classes més altes per així poder augmentar més els serveis, però ha decidit no augmentar els impostos i reduir els drets; una solució ideològica cap a la dreta"

En línia amb això, la formació local ha explicat que presentarà una al·legació a les ordenances fiscals pel que fa a la bonificació d'IBI a les famílies nombroses, després que l'actual equip de govern anunciés que no hi haurà un topall i es tindrà en compte el valor cadastral a partir dels 18.000 anuals. Així doncs, En Comú Podem demana mantenir el topall fins als 50.000 euros, com s'estava fent fins aleshores.

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter, Instagram i TikTok.

 
Comentaris

Destaquem