En Comú Podem demana al tripartit que acceleri en la remunicipalització de serveis

En Comú Podem assegura que l'externalització de serveis municipals suposa un sobrecost per l'Ajuntament

En Comú Podem ha demanat accelerar els processos de remunicipalització de serveis municipals com la grua, la neteja o la recollida de residus. La formació ha mostrat la seva "decepció" amb el tripartit per no haver culminat la internacionalització d'alguns d'aquests serveis, que gestionen actualment empreses privades. "Malgrat alguns gestos o petites passes encara no s’ha complert cap d’aquests compromisos", lamenten.

Pels comuns, la municipalització de serveis és beneficiosa tant per "l’impacte en termes econòmics com per la prioritat política que suposen". Segons el partit, s'hauria d'avançar en processos de remunicipalització de serveis bàsics com els residus i neteja urbana i d'altres com el Servei d'Atenció Domiciliària o la neteja d'equipaments.

Segons el grup, la contractació d'empreses privades per gestionar aquestes tasques implica un sobrecost per l'Ajuntament. Un dels motius, assenyalen, és que l'administració ha de suportar més IVA. Com a exemple posen el servei de la neteja dels edificis municipals, que té un cost de 5 milions d'euros, més un milió en IVA. "Municipalitzar el servei de neteja implicaria un estalvi de, pel cap baix, 1,4 milions d'euros", asseguren. 

"Des d’En Comú Podem s’insta a l’equip de govern a no deixar passar més oportunitats i accelerar les possibilitats d'internalització de serveis, generant uns serveis públics de major qualitat, amb més eficiència i orientació social de la despesa municipal", conclouen.

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter, Instagram i TikTok.

 
Comentaris

Destaquem