En Comú Podem fa campanya a Sant Cugat: "Ens presentem amb una proposta de referèndum"

Joan Mena i Maria Freixanet, número 4 i número 5 de la candidatura d'En Comú Podem, respectivament, han estat a Sant Cugat per explicar les propostes de la formació de cara a les generals

En Comú Podem ha trepitjat Sant Cugat per fer campanya de cara a les eleccions generals del 28 d'abril a través d'una trobada amb una 30a de persones en la qual Joan Mena i Maria Freixanet, 4 i 5 respectivament de la candidatura de la formació, han explicat els pals de paller del seu programa, a més d'analitzar els tres anys de la legislatura sortint: "Ens presentem amb una proposta de referèndum. Alguna ja havien traspassat 4 pantalles, però ja hi estan tornant", ha afirmat el diputat al Congrés, Joan Mena. "Aspirem a representar al 80% de la població de Catalunya que sap que les solucions només poden ser democràtiques", ha afegit.

Els pals de paller d'En Comú Podem

De cara a la nova legislatura tots els partits tenen prioritats, i Maria Freixanet ha explicat que una de les més importants de la formació "és la idea de posar la vida al centre. Fer polítiques per posar la vida al centre". Els grans trets d'En Comú Podem, tal com ha assenyalat Freixanet són "redistribuir la riquesa, perquè vivim en un país molt desigual, i amb aquesta riquesa poder cuidar la vida, poder cuidar el treball, donar seguretat a la vida i fer la vida vivible".

D'altra banda, l'actual senadora i número 5 de la candidatura d'En Comú Podem al congrés ha parlat també d'aspectes d'habitatge: "Ens avala la feina que hem fet fins ara, hem batallat al Congrés com ningú, fent de l'habitatge un eix de batalla principal. Hem fet negociació de pressupostos amb el PSOE per tirar aquest àmbit endavant, van sortir dos decrets de lloguer, però tot i això segueixen faltant elements, com per exemple que els ajuntaments tinguin la capacitat de regular el preu del lloguer en zones concretes on el preu és abusiu", ha apuntat. "Hem de posar fi a aquesta bombolla del lloguer que està ofegant la vida de la gent", ha sentenciat.

Les enquestes

La formació va guanyar les últimes eleccions generals a Catalunya i ara les enquestes marquen que ERC seria qui s'enduria la victòria. En aquest sentit, Mena ha recordat que "el 2015 les enquestes tampoc ens donaven com a guanyadors". De totes maneres ha reconegut que el moment polític del 2015 no és el mateix que l'actual, però ha assenyalat que "entre un 30 i un 40% de la població encara no ha decidit el seu vot". En aquest sentit, Mena és optimista: "Esperem que aquesta gent que no té el vot decidit no es quedi a casa", ha assenyalat.

Per la seva banda, Freixanet ha assegurat que "intento no mirar les enquestes i centrar-me en les coses que podem fer per millorar la vida de la gent". Per això ha explicat que per revertir les enquestes "cal seguir explicant què faríem".

Acte de campanya d'En Comú Podem a Sant Cugat. FOTO: TOT Sant Cugat

Acte de campanya d'En Comú Podem a Sant Cugat. FOTO: TOT Sant Cugat

Els pactes

Sobre els possibles pactes postelectorals, Mena ha estat dur amb el PSOE: "En aquests 40 anys els socialistes no han demostrat que siguin un partit de fiar, i sembla que Pedro Sánchez tampoc té molta paraula. Vam arrencar un acord de pressupostos que quan es convertien en decrets es perdien elements importants", ha afirmat el diputat. De totes maneres, ha volgut recalcar que si la formació "té força, no descarta liderar el pròxim govern de l'Estat". En aquest sentit, Joan Mena ha assenyalat que "En Comú Podem aspira a governar".

En la mateixa línia ha seguit Maria Freixanet, que ha assegurat que "el PSOE acaba sent covard quan ha de prendre decisions en el poder". Ara bé, també ha destacat que la formació no té línies vermelles: "No anem amb línies vermelles, anem amb un projecte de país, fem aquesta proposta i a partir d'aquí veurem amb qui la podem constituir", ha finalitzat.

 
Comentaris

Destaquem