En Comú Podem s'oposa al futur ecobarri de Ca n'Ametller

La formació política considera que no és una solució a la manca d'habitatge de Sant Cugat

Sant Cugat En Comú Podem no veu amb bons ulls el futur ecobarri de Ca n'Ametller, i és que considera que el nou projecte "no és un model d'èxit de ciutat", tal com ha explicat en roda de premsa, el divendres 10 de febrer. Entre els principals motius, la formació indica que no és una solució a la falta d'habitatge i demana altres accions que protegeixin el territori.

Així, el candidat a alcaldable de Sant Cugat En Comú Podem, Ramón Gutiérrez, ha explicat que aquest nou barri crearà més demanda i no abaixarà els preus de la ciutat: "L'ecobarri de Ca n'Ametller no és la solució, tot i que més de la meitat dels habitatges es vulguin destinar a habitatges assequibles. Això generarà més demanda i voldrà venir molta més gent a Sant Cugat, i això no abaixarà els preus de la ciutat". Gutiérrez, en aquesta línia, ha demanat un creixement intern, sense haver d'expandir el territori: "Hi ha moltes polítiques d'habitatge que l'Ajuntament no està fent, com fomentar que l'habitatge unifamiliar esdevingui en bifamiliar o plurifamiliar, fer una compra intensiva d'habitatge o aprofitar buits urbans, entre altres".

Un altre dels motius que ha indicat Sant Cugat En Comú Podem per estar en contra del nou ecobarri és que el projecte no protegeix el territori: "Un barri d'aquesta envergadura augmentarà el CO₂ de la ciutat i generarà moltes més emissions. D'altra banda, perdrem la poca diversitat que podem trobar en la zona. No necessitem un ecobarri, sinó una ciutat que s'integri amb el paisatge i el protegeixi".

Finalment, la formació política ha considerat que el cobriment de vies del tren provocarà una contraprestació de l'empresa promotora que assumeixi la construcció del futur barri: "Ningú està disposat a fer-ho gratis, i en cas que ADIF i RENFE s'avinguin, hem de veure quines contraprestacions posa l'empresa promotora del barri".

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter, Instagram i TikTok.

 
Comentaris

Destaquem