En Comú Podem posa el focus en l'atenció primària i la salut mental

La diputada al Congrés Mar García considera que la salut mental "s'ha de posar al centre amb un Pla que vagi més enllà dels centres hospitalaris"

Les dues propostes principals d'En Comú Podem per aquestes eleccions municipals en matèria de salut són reforçar l'atenció primària i la salut mental. Així ho ha explicat el candidat a l'alcaldia de Sant Cugat Ramon Gutiérrez en una roda de premsa aquest dimecres, 24 de maig, acompanyat de la diputada al Congrés Mar García.

"No és tan urgent un nou hospital com el que de forma electoralista ha anunciat el conseller de Salut, que és una opció que no descartem, però la prioritat ha de ser l'atenció primària", ha declarat Gutiérrez, reclamant més inversió en aquest àmbit com a principal prioritat de la ciutat i descartant promeses basades en la construcció de nous equipaments.

Més info: Salut es compromet a construir un hospital d'alta resolució per a Sant Cugat i Rubí

El cap de llista d'En Comú Podem també ha criticat que la salut de Sant Cugat estigui monopolitzada per Mútua de Terrassa, provocant "les llistes d'espera més llargues de Catalunya i moltes urgències col·lapsades". És per això que el partit vol revertir el contracte de la Mútua de Terrassa pressionant a la Generalitat.

L'altre punt clau del programa dels comuns és la salut mental, que Mar García considera que "s'ha de posar al centre amb un Pla que vagi més enllà dels centres hospitalaris". En aquest sentit, la diputada defensa iniciatives barcelonines com la "Iniciativa Consulta", per a joves i adolescents, o el telèfon d'atenció al suïcidi.

En aquesta línia, Gutiérrez vol que hi hagi un psicòleg a cada institut de la ciutat, fer més campanyes de conscienciació i seguir amb "la bona feina que s'està fent amb la Taula de Salut Mental", que celebra que siguin els pregoners de la Festa Major d'enguany.

Més info: La Taula de Salut Mental, pregonera de la Festa Major de Sant Cugat 2023

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter, Instagram i TikTok.

 
Comentaris

Destaquem