En Comú Podem proposa mesures per lluitar contra la sequera

La formació planteja aplicar el règim sancionador de l'ordenança d'estalvi d'aigua i fer campanyes de sensibilització sobre l'ús responsable d'aigua, entre d'altres

En Comú Podem porta al ple d'abril una moció per tirar endavant diverses mesures per lluitar contra la sequera. La formació planteja aplicar el règim sancionador de l'ordenança d'estalvi d'aigua aprovada el 2018, que preveu sancions de fins a 3.000 € per a les infraccions més greus. Segons el portaveu dels Comuns, Ramon Gutiérrez, ara mateix aquest règim no s'està aplicant. El grup municipal també insta l'Ajuntament a realitzar campanyes de sensibilització sobre el consum responsable d'aigua i a dur a terme una auditoria tècnica del servei d'aigua municipal amb l'objectiu de reduir les pèrdues i millorar el percentatge d'eficiència hídrica del municipi. 

CONSULTA AQUÍ LA MOCIÓ SOBRE LES MESURES PER FRENAR LA SEQUERA

En Comú Podem també vol que Sorea faciliti a l'Ajuntament dades sobre els grans consumidors, el rendiment de la xarxa i les inversions previstes, i que aquesta informació sigui pública per a la ciutadania. 

Excepcions per garantir els refugis climàtics

Per garantir el funcionament dels diversos refugis climàtics del municipi durant l'estiu, els Comuns demanen al consistori que els doti d'una excepcionalitat i adaptació a les restriccions en l'ús d'aigua. Per a la formació, espais com els horts comunitaris, les escoles i les piscines municipals necessiten poder fer ús d'aigua per poder funcionar com a refugi climàtic. 

Peticions a la Diputació i al Govern de la Generalitat

Per últim, la formació insta la Diputació de Barcelona a donar suport els ens locals en la millora de les infraestructures hídriques. Al Govern de la Generalitat, els Comuns demanen que estableixi una taula de diàleg amb el sector turístic per acordar, entre altres mesures, restriccions del consum d'aigua i mecanismes de transparència per conèixer el consum d'aigua dels establiments hotelers.

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter, Instagram i TikTok.

 
Comentaris

Destaquem