En Comú Podem proposa pacificar la plaça dels Quatre Cantons els caps de setmana

La força política, a més, vol millorar la flota d'autobusos de Sant Cugat i augmentar la seva freqüència per potenciar la mobilitat sostenible

En Comú Podem Sant Cugat ha explicat que vol fer una prova pilot per pacificar el carrer de Francesc Moragas i l'avinguda de Rius i Taulet durant els caps de setmana amb l'objectiu de fer un pas endavant cap a la mobilitat sostenible, en una roda de premsa celebrada el dilluns 22 de maig. La formació, a més, ha assenyalat la necessitat de millorar la flota d'autobusos de Sant Cugat i la seva xarxa per evitar l'ús dels vehicles motoritzats.

Amb això, Ramon Gutiérrez, alcaldable d'En Comú Podem Sant Cugat, ha incidit en l'aposta de peatonalitzar alguns dels carrers del municipi per fer-ne un ús ciutadà, una proposta que ja estava recollida en el Pla de Mobilitat elaborat el 2014: "Hem de començar una prova pilot els caps de setmana de peatonalitzar el carrer de Francesc Moragas i l'avinguda de Rius i Taulet, fins a l'avinguda de Lluís Companys, per oferir activitats i recuperar un espai públic per a tothom". Gutiérrez ha posat d'exemple la proposta que s'està oferint a Barcelona amb 'Obrim els carrers' i ha destacat que cal estudiar les alternatives perquè els cotxes puguin seguir circulant.

D'altra banda, l'alcaldable de la formació local ha assenyalat que cal potenciar el transport públic de Sant Cugat: "Ens comprometem a accelerar el nou contracte de bus del municipi amb la intenció de millorar la flota, la xarxa i augmentar la freqüència". Gutiérrez també ha explicat que cal "millorar el servei de RENFE" i ha defensat la necessitat dels intercanviadors d'Hospital General i de Volpelleres.

Durant l'acte, l'alcaldable d'En Comú Podem Sant Cugat ha estat acompanyat per David Cid, diputat del Parlament de Catalunya, el qual ha remarcat la intenció d'allargar la rebaixa de preus en el transport públic: "Hem de potenciar el transport públic, allargant la rebaixa dels preus, i per això és molt important continuar traient representació en el conjunt de municipis de l'Àrea Metropolitana de Barcelona. Volem apostar pel transport públic, amb més inversió i amb noves infraestructures, i és que no entenem com no s'està planificant l'orbital ferroviari".

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter, Instagram i TikTok.

 
Comentaris

Destaquem