En Comú Podem vol excepcions a les Baixes Emissions per les persones amb menys ingressos

En Comú Podem demana que la Zona de Baixes Emissions no perjudiqui a les persones "més vulnerables"

En Comú Podem ha reclamat que la Zona de Baixes Emissions de Sant Cugat inclogui més excepcions per les persones amb menys ingressos. "No pot ser que aquestes mesures les acabi pagant qui menys té, i, per tant, menys contamina", denuncia la formació política en un comunicat.

Els comuns consideren que la Zona de Baixes Emissions és "essencial" per millorar la qualitat de l'aire, reduir l'impacte climàtic i fomentar mètodes de transport més sostenibles. Tot i això, proposen un seguit de mesures que "protegeixin als més vulnerables". Així, demanen a l'Ajuntament de Sant Cugat que les persones que acreditin ingressos dues vegades inferiors a l'IPREM (Indicador Públic de Renda d'Efectes Múltiples, situat en els 8.100 euros anuals) quedin excloses de les sancions. 

En Comú Podem: "Sense penalitzar les persones amb menys renda"

"Reclamem una mobilitat sostenible i segura que promogui una millor qualitat d’aire per totes les persones que hi viuen, un objectiu que cal aconseguir sense penalitzar les persones amb menys renda", emfatitza En Comú Podem. A més, prenent com a exemple l'ordenança de Barcelona, proposen modificar les restriccions per als que fan servir el vehicle per treballar i són a menys de cinc anys de l'edat de jubilació i augmentar el nombre d'autoritzacions puntuals fins a les 24.

La Zona de Baixes Emissions "no és suficient"

Tot i mostrar-se favorables a la Zona de Baixes Emissions, lamenten que l'Ajuntament de Sant Cugat l'ha aplicada "sola" i "no és suficient". "Ha vingut sola a una ciutat on tenim una xarxa de bus lenta i ineficient, carrils bici amb obstacles i majoritàriament en vorera... No ofereix alternatives a l’ús del cotxe, i aboca solament a la compra de vehicles nous", conclouen.

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter, Instagram i TikTok.

 
Comentaris

Destaquem