En llibertat el santcugatenc Josep Lluís Alay, qui acompanyava Puigdemont

L'historiador és el Comissionat del Reial Monestir de Sant Cugat

La policia espanyola deixava en llibertat dimecres, 28 de març, al vespre els acompanyants del cotxe en què anava Carles Puigdemont quan va ser detingut a alemanya. Entre ells, l'historiador santcugatenc, Comissionat del Reial Monestir de Sant Cugat, Josep Lluís Alay. L'acompanyaven els mossos d'esquadra Xavier Goicoechea i Carlos de Pedro López.

L'historiador, també professor d'història de la UB, va ser detingut el mateix dimecres per la Policia Nacional per acompanyar Carles Puigdemont a Alemanya quan aquest també va ser detingut. El detenien com a presumpte autor d'un delicte d'encobriment per haver ajudat el president de la Generalitat.

Segons fonts del Ministeri d'Interior, les detencions són fruit de les investigacions arran de l'ordre de la Fiscalia de l'Audiència Nacional per un delicte d'encobriment. Josep Lluís Alay era detingut a un quart de vuit del vespre.

En declaracions als mitjans a la sortida de la comissaria de la Verneda, l'advocat Jaume Alonso Cuevillas explicava que Alay no ha fet declaracions i que després ha quedat en llibertat. També afirmava que no se'ls ha concretat el delicte, tot i que no ha descartat que sigui el d'encobriment. Amb tot, l'advocat afirmava que, a parer seu, aquest delicte no es dona, perquè cap dels tres detinguts "ha prestat cap mena d'assistència ni col·laboració a res il·legal". En aquest sentit subratllava que en el moment de la detenció Puigdemont "estava tornant a posar-se a disposició de les autoritats belgues".

El mateix Alay difonia que havia sortit de la comissaria a través de Twitter: "En llibertat des de fa uns minuts. Gràcies per totes les mostres de suport. No ens rendirem mai @KRLS", escrivia, mencionant el nom d'usuari a la xarxa social del president Carles Puigdemont.



També a Twitter rebia mostres de suport des de Sant Cugat.

 
Comentaris

Destaquem