El govern es compromet a estudiar les necessitats de les escoles bressol públiques

La proposta parteix d'una moció de PSC, CUP i En Comú Podem que demanava ampliar places i horaris d'escoles bressol públiques

L'equip de govern estudiarà quines són les necessitats a mitjà termini de les escoles públiques de Sant Cugat. S'ha compromès a fer-ho en aprovar una moció amb una esmena proposada per Junts per Sant Cugat i ERC en el ple ordinari d'octubre. La moció original l'han impulsada PSC, CUP i En Comú Podem i volia ampliar places a escoles bressol públiques com La Mimosa o Cavall Fort, ampliar horaris de l'escola bressol El Molí, a banda d'iniciar un projecte per a una nova escola bressol el curs 2024-2025. A aquesta moció s'ha sumat VOX amb un vot favorable.

Junts i ERC han afegit una esmena que demana suprimir tots els acords proposats i crear una comissió de treball per establir un pla d’acció i inversió que prevegi les necessitats de les escoles bressol a mitjà termini en funció de la disposició econòmica i les demandes del servei.

Per una banda, Carme Ardid, Junts per Sant Cugat ha defensat l'esmena i ha explicat que ha demanat el suport de tots els grups per trobar una solució a la reposició de personal a les escoles bressol públiques. Per una altra,Gemma Aristoy, ERC, ha dit que és "imprescindible" treballar-hi per planificar el futur, però també ha assegurat que és "complicat" de fer l’ampliació de places en els terminis que es demana a la moció.

PSC, CUP i Sant Cugat en Comú defensen la moció sense esmenes

La regidora del PSC, Pilar Gorina, ha presentat la moció i s'ha queixat pel fet que ningú de l'equip de govern ha volgut posar-se en contacte amb ella per parlar del text proposat. Sobre la proposta, presentada a la moció ha dit que "no surt del no-res, sinó que anticipa unes ampliacions de places per fer-ho possible el pròxim curs". I ha defensat que en el passat ple de març ja es va aprovar un compromís per ampliar les places de La Mimosa.

Ariadna Serra, CUP, ha recordat també que cal una estructura d’atenció a la infància i que la ciutat necessita una nova escola bressol. Ha dit que l’ampliació de grups és més que necessària mai per garantir l’educació pública, ja que la ciutat ha crescut en infància.

Ramon Gutiérrez, Sant Cugat en Comú Podem, s'ha limitat a mostrar el seu suport a la moció.

Suport crític a la moció de PP i VOX

Estrella Salanova, PP, ha dit que defensen el model de les escoles bressol municipals i que el partit coincideix en assenyalar el creixement dels infants a Sant Cugat i la necessitat de més escoles bressol, però també ha mostrat la seva sorpresa perquè tiri endavant aquesta proposta el PSC que no ho va resoldre quan estava a l'equip de govern. També ha demanat que es doni una "resposta immediata" a les necessitats de personal de les escoles bressol i que  es faci un estudi a curt, mitjà i llarg termini per valorar la necessitat de places públiques d'escola bressol i també que es contempli donar ajudes a concertades i privades si no els ciutadans no els poden portar a la pública.

Jordi Guirado, VOX, ha expressat la seva satisfacció per tornar a parlar de coses importants al Ple i ha volgut deixar clar que "ens trobarem en aquests temes".

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter, Instagram i TikTok.

 
Comentaris

Destaquem