ERC-CAtSí tanca campanya fent una crida per omplir les urnes de vots republicans

L'acte ha comptat amb la participació del conseller Raül Romeva, la primera aparició al municipi del santcugatenc des que ha sortit de la presó

ERC-CatSí ha posat el punt final a la campanya per les eleccions del 21 de desembre al Parlament de Catalunya, aquest dissabte, 16 de desembre. Un acte ple d'emotivitat, en el qual, centenars de santcugatencs han rebut al conseller santcugatenc Raül Romeva i els Castellers de Sant Cugat li han fet un homenatge.

Tot i la rebuda a Romeva, que era la seva primera parició pública al municipi després de sortir de la presó, també hi ha hagut lloc per la campanya. El senador santcugatenc Bernat Picornell ha demanat que "si algú té algun dubte de per què cal votar a ERC a les properes eleccions, que voti pel Raül, que voti per tots els dies que va estar empresonat, perquè la justícia espanyola el va empresonar. Voteu per ell, per tota la feina que va fer al davant del departament d'Exterirors i tota la feina que va fer, conjuntament amb els companys de govern".

Mireia Ingla durant la seva intervenció FOTO: Lali Puig

Per la seva banda, la portaveu d'ERC-MES a l'Ajuntament de Sant Cugat, Mireia Ingla, ha recordat que "vivim moments molt tristos, indignants i molt injustos. Aquí tanquem una campanya d'unes eleccions que són il·legals, il·legítimes i miserables. Però també unes eleccions on tots els independentistes hem decidit ser-hi perquè nosaltres abans que independentistes som demòcrates i per això, la millor resposta per aquest 21 de desembre, és omplir les urnes amb vots republicans".

Ingla ha afegit que "nosaltres som gent de pau, dialogant i demòcrata i la nostra arma més potent són les urnes. Fem allò que més els fa ràbia, que és omplir le surnes de vots republicans".

Finalment, ha tingut lloc la intervenció de Raül Romeva, després d'un llarg aplaudiment que li han fet els centenars de persones que omplien la plaça de Barcelona, Romeva ha volgut agrair tant a Sant Cugat com als Gausacs totes les mostres d'estima que ha rebut per part seva. Precisament, ha fet servir la colla castellera per introduir el seu discurs.

Unes paraules en què Romeva ha volgut destacar, sobretot, que "això no va contra ningú. No ens hem de cansar d'explicar que l'oportunitat que estem construint a Catalunya, també és una oportunitat perquè la resta de l'Estat, tota la bona gent demòcrata que hi ha, que n'i ha molta, i que volen un país millor també pels seus fills, tinguin la possibilitat de construir-la, sense por, sense temor i sense cap amenaça que els impedeixi construir aquest projecte i aquest futur. Aquí no s'odia a ningú, que el que volem és ser, compartir, construir. Que això és el que ens ha fet ser el que som i això és el que ens ha fet superar totes les dificultats que portem anys havent d'afrontar".

Eli Escoda durant la seva actuació FOTO: Lali Puig 

L'acte ha comptat amb la participació dels representants d'ANC Sant Cugat i Òmnium Sant Cugat. A més, els germans Saltor han ofert un petit concert amb les seves guitarres. D'altra banda, la membre de les JERC Eli Escoda ha interpretat dues cançons de caire feminista.  

Ingla, Romeva i Picornell al final de l'acte FOTO: Lali Puig 

Reviu la rebuda de Romeva a Sant Cugat:

Més informació
 
Comentaris

Destaquem