ERC celebra el Dia d'Europa demanant una "Europa plural que respecti la diversitat"

La formació política s'ha mostrat crítica amb l'Europa actual en un manifest i ha exigit "avançar cap a una Europa federal al servei de les persones, els seus pobles i les seves nacions"

ERC Sant Cugat ha celebrat el Dia d'Europa, el diumenge 9 de maig, i ha aprofitat per exigir una "Europa plural que respecti la diversitat nacional, cultural i lingüística de la Unió i protegeixi la identitat nacional catalana i la resta d'identitats nacionals europees" tal com han manifestat en un comunicat titulat L'Europa que volem.

En ell, el partit local ha explicat que la Unió Europea es va formar com "una associació entre governs estatals amb l'objectiu d'assegurar la pau entre ells i potenciar el desenvolupament econòmic des d'un model liberal-capitalista". No obstant això, la formació política considera que actualment és "un aparell al servei d'un club de socis molt reticents a cedir el més mínim control sobre els seus ciutadans i territoris, una estructura al servei dels estats i al servei dels poderosos interessos econòmics i financers que els hi donen suport".

És per això, que ERC Sant Cugat ha assenyalat que no és l'Europa que es vol des del grup: "Cal avançar cap a una Europa federal al servei de les persones, els seus pobles i les seves nacions. Volem una Europa on els drets humans i la defensa de la democràcia siguin la seva guia".

Amb tot, la formació política ha exigit "una Europa que lideri de manera efectiva els reptes globals; una Europa que abandoni l'economia especulativa i lideri un model econòmic més sòlid; una Europa plural que respecti la diversitat nacional, cultural i lingüística de la Unió i protegeixi la identitat nacional catalana i la resta d'identitats nacionals europees".

Amb tot, des del partit català s'ha especificat que és necessari aquest canvi: "Celebrem el Dia d'Europa, perquè ens sentim part d'aquesta Europa que resta per construir, perquè no permetrem que ens malbaratin aquest projecte els mateixos que volen malbaratar els nostres anhels de llibertat nacional".

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter, Instagram i TikTok.

 
Comentaris

Destaquem