ERC crida a votar el 10-N "per respondre a la regressió de drets i llibertats"

La formació d'esquerres ha celebrat un vermut polític a Sant Cugat per animar a votar a les pròximes eleccions generals

Esquerra Republicana de Catalunya ha celebrat un acte de campanya a Sant Cugat del Vallès aquest diumenge, 3 de novembre, per animar la ciutadania a votar el pròxim 10 de novembre a les Eleccions Generals per "respondre a la regressió de drets i llibertats", tal com ha subratllat Carolina Telechea, candidata d'ERC al Congrés dels Diputats.

Un acte que, en format vermut polític, s'ha celebrat a la plaça dels Quatre Cantons, comptant amb la participació de la candidata al Congrés i també de l'alcaldessa de Sant Cugat, Mireia Ingla, i l'eurodiputada Diana Riba.

Durant l'acte, totes tres han defensat la tasca que fa ERC des dels diferents àmbits d'actuació que representen. Mireia Ingla ha estat l'encarregada d'iniciar els parlaments, subratllant que "des dels Ajuntaments ens toca governar bé i per a tothom", alhora que "treballar per sumar i compartir aquest projecte de llibertat per al qual hem de sumar més suports".

Així, Ingla ha defensat que "les institucions mai les podem abandonar", i que "res justifica que les deixem en mans dels altres", fent referència a l'aplicació del 155, i apuntant que, com a alcaldessa, vol governar a Sant Cugat amb "rigor en la gestió política i amb polítiques socials, feministes i ecologistes, perquè som d'esquerres i republicans".

Igualment, ha subratllat que "Sant Cugat és una ciutat independentista, i el 10-N ho tornarem a demostrar", però ha remarcat la necessitat de "ser cada cop més independentistes per obligar a seure a la taula del diàleg".

L'acte polític s'ha celebrat a la plaça dels Quatre Cantons. FOTO: TOT Sant Cugat

L'acte polític s'ha celebrat a la plaça dels Quatre Cantons. FOTO: TOT Sant Cugat

L'eurodiputada Diana Riba, per la seva banda, ha recordat la visita que els familiars dels presos polítics van fer a l'Eurocambra ara fa dos anys comparant-la amb la situació actual. "Ara estan preocupats per la deriva dels estats autoritaris. La situació ha canviat molt, i tenen la mirada posada vers Catalunya, però sobretot vers Espanya, ja que veuen que s'estan vulnerant drets fonamentals en aquest país", ha afirmat.

"Europa esperava que Sánchez, que els socialistes, solucionarien el tema, i han vist que no", ha destacat, subratllant la importància de les eleccions del 10 de novembre. "Europa ens mira moltíssim, i estan molt preocupats en què passarà amb aquestes eleccions", ha afirmat. 

"Estan en silenci, però estan escoltant i observant, i les eleccions són una nova oportunitat per mostrar forces", ha clos.

Riba, Ingla i Telechea han participat de l'acte polític d'ERC a Sant Cugat. FOTO: TOT Sant Cugat

Riba, Ingla i Telechea han participat de l'acte polític d'ERC a Sant Cugat. FOTO: TOT Sant Cugat

Finalment, la candidata al Congrés Carolina Telechea, ha fet un repàs a la situació que ha portat el país a unes noves eleccions, assegurant que "estem abocats a unes noves eleccions per la irresponsabilitat de Sánchez, que no va saber trobar acords". Unes eleccions que arriben després d'un fet, ha dit, "que Sánchez no va tenir en compte", com és la sentència, "que no fa justícia, sinó que és una venjança, posant preu als nostres drets, i que ens diu què passarà si ho tornem a fer, però a nosaltres, i a tota Espanya", ha remarcat.

Així, Telechea ha defensat que "els vots seran molt importants perquè diran si avalem la repressió o avalem la llibertat", posant l'èmfasi en què "tenim un problema a l'Estat, i hem de deixar de parlar del conflicte català per parlar del problema de l'Estat i la regressió de drets".

Per això, la candidata al Congrés ha defensat que "la millor manera de respondre a la regressió de drets és omplir les urnes de groc i de lila, perquè és la millor resposta perquè Espanya i Europa vegin que defensem els nostres drets". "Hem de tornar a tenyir de groc el mapa de Catalunya per ser més forts", ha clos.

L'acte ha seguit amb un vermut durant els quals els diferents ciutadans que s'han acostat a la plaça dels Quatre Cantons han pogut parlar amb les representants polítiques.

 
Comentaris

Destaquem