ERC defensa que totes les vies de tren siguin una única xarxa controlada per Catalunya

“Tenim clar que el transport ferroviari és una prioritat i tenim clar també que les xarxes s’han de mirar com una sola xarxa”. Amb aquestes paraules Juli Fernández, el número 13 de la llista d’ERC a les eleccions al Parlament de Catalunya, ha reclamat que els trens es pensin com un sol ens amb independència que siguin de RENFE o de FGC.

En aquest sentit, ha celebrat especialment dues infraestructures que afecten Sant Cugat es facin realitat ben aviat. “Haver aconseguit que s’aprovin els intercanviadors entre Rodalies i FGC a Volpelleres i l’Hospital General és un fet molt rellevant. No havia passat mai abans”. Amb tot, l’exconseller de Territori entre el 2022 i el 2023 ha vaticinat que amb el traspàs de Rodalies aquests objectius seran més fàcils d’assolir. Malgrat això, ha recordat que aquest traspàs s’ha de desenvolupar i que el volen liderar des del seu partit.

Una de les obres de govern de les quals ha tret pit Juli Fernández és l’augment de la freqüència de pas dels FGC al Vallès Occidental. "Sant Cugat s’ha vist beneficiat especialment de tenir un tren cada dos minuts i mig en hora punta. I a Sabadell i Terrassa cada 5 minuts. Aquesta és una qüestió molt rellevant en l’àmbit de la mobilitat".

La regidora d'ERC i número 56 a les llistes d'ERC, Esther Madrona, ha acompanyat el diputat i ha afegit que Sant Cugat es juga moltes qüestions en aquestes eleccions. “Com a partit municipalista volem que la veu dels pobles d’arreu del país arribi a la Generalitat i que la ciutadania vegi millorada la seva qualitat de vida també en matèria d’inversions”. En referència a això, a banda dels mencionats intercanviadors ferroviaris, ha desitjat que en la legislatura vinent el Govern català faci finalment realitat l’hospital comarcal de referència i la segona residència per a gent gran.

La llengua i l’audiovisual, al centre

Un dels pals de paller d’ERC en aquesta campanya és la llengua catalana. Malgrat que aquesta visita a sant Cugat s’ha centrat més en infraestructures i territori, no s’ha deixat de banda que l’objectiu final de la formació és la independència a través d’un referèndum acordat i que la llengua és ara mateix un eix central de lluita. 

“El català és l’eix principal de la nació. Plantegem el que hem plantejat ja en aquests tres anys de govern: recursos perquè el català sigui un referent a l’audiovisual”. Fernández ha assegurat que fins no fa massa només es deia molt fort que el català era molt important, però no se li dedicaven recursos suficients. Per demostrar la feina feta pel Govern en aquest assumpte, ha fet referència a l’augment de pel·lícules i sèries que podem veure ara en català. “Hem incrementat els recursos i ho continuarem fent fins a arribar al 2% del pressupost destinat a Cultura per tenir encara més productes audiovisuals referents”.

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter, Instagram i TikTok.

 
Comentaris

Destaquem