ERC demana el traspàs immediat del servei de Rodalies de Catalunya a la Generalitat

El grup municipal presentarà una moció en el ple de novembre amb l'objectiu de "solucionar la problemàtica del servei de Rodalies"

ERC Sant Cugat vol que es faci immediatament el traspàs de tot el servei de Rodalies de Catalunya a la Generalitat, després del pacte que va haver-hi entre ERC i el PSOE per negociar la investidura de Pedro Sánchez. És per això que la formació local presentarà una moció en el pròxim ple municipal de novembre, que tindrà lloc el dilluns 20, amb l'objectiu d'exigir al govern de l'Estat que iniciï amb caràcter immediat les gestions del traspàs del servei, que actualment es troba gestionat per RENFE i ADIF.

Més info: Els sindicats de Renfe i Adif convoquen una vaga pel traspàs de Rodalies

Des del grup municipal mostren preocupació perquè "només s'hagi executat la meitat del pressupostat des del 2010 fins al 2021" i destaquen que el dèficit històric d'inversió "s'enfila ja a més de 3.600 milions d'euros". Aquesta "situació de deixadesa" esquitxa a Sant Cugat, segons ERC, i és que el municipi compta amb una estació de Renfe a Coll Favà de la línia R8, "una estació infrautilitzada i amb evidents mancances pel que fa a l'entorn".

És per això, que ERC presentarà una moció en el pròxim ple amb l'objectiu d'"exigir al govern de l'Estat que iniciï amb caràcter immediat les gestions a fi de procedir al traspàs de tot el servei de Rodalies de Catalunya a la Generalitat". A més, la formació vol demanar, dins del traspàs, "la dotació pressupostària necessària" i que s'inclogui "el dèficit històric i els pressupostos no executats".

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter, Instagram i TikTok.

 
Comentaris

Destaquem