ERC es compromet amb la sostenibilitat amb més carrils bici i millor transport públic

La candidata republicana a Sant Cugat, Mireia Ingla, defensa un model de ciutat "moderna i saludable" amb el suport de l'eurodiputada Diana Riba

La candidata d'Esquerra Republicana i alcaldessa de Sant Cugat, Mireia Ingla, ha defensat "el model de ciutat moderna, sostenible i saludable de Sant Cugat, emmirallant-nos en altres ciutats europees" aquest dijous, 18 de maig, en un acte de campanya electoral acompanyada de la portaveu del partit al Parlament Europeu, la santcugatenca Diana Riba.

"Ciutats com Sant Cugat tenen un paper fonamental en els objectius europeus de transició ecològica", ha declarat Riba, i ha afegit que "el 28 de maig tenim l'oportunitat de seguir transformant la mobilitat de la ciutat cap a més pública i sostenible". En aquest sentit, Ingla ha promès més carrils bici per acabar de connectar tota la ciutat i millorar el transport públic urbà: "estem treballant amb l'AMB el contracte de gestió de transport públic per millorar les freqüències, repensar els circuits i canviar els vehicles perquè siguin més sostenibles".

Els republicans també volen millorar l'aparcament dissuasiu de l'avinguda de Roquetes amb una instal·lació de plaques solars i fer-ne una altra a la zona de l'Hipòrdrom "per facilitar que la gent deixi els vehicles fora de la ciutat i agafi l'autobús llançadora per anar al centre".

Defensa de les polítiques del mandat

D'altra banda, l'alcaldessa ha tret pit dels passos que s'han fet durant aquest mandat, amb l'anella verda, la pacificació d'entorns escolars o la presentació del Pla de sequera fa dos anys "per estar preparats per situacions extremes com la que vivim ara".

Davant les crítiques a les seves polítiques de mobilitat que li fan altres partits, com la pèrdua de carrils per cotxes al centre de Sant Cugat, Ingla ha respost: "Fer una ciutat més sostenible passa per fer aquests canvis en mobilitat. Els canvis costen i el més còmode és no fer res; veníem d'un temps de molta inèrcia en aquest sentit, però nosaltres això no ens ho podem permetre amb la situació climàtica actual".

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter, Instagram i TikTok.

 
Comentaris

Destaquem