ERC-MES aposta per una regidoria d'Esports més propera als clubs

El número 14 de la llista d'ERC, Xavier Ros, lamenta que els últims regidors d'Esports "no han arribat a la ciutadania ni a les entitats" i diu que "cal trepitjar més les instal·lacions"

ERC-MES considera que cal treballar més en contacte amb les entitats esportives per millorar el nivell esportiu de la ciutat. El número 14 de la llista d'ERC-MES i vicepresident del Sant Cugat Esport FC, Xavier Ros, ha afirmat que "hem tingut uns regidors que han fet una feina que no ha arribat ni a la ciutadania ni a les entitats" i ha apuntat que "s'han de trepitjar més les instal·lacions esportives, no es pot decidir tot des del despatx. Els problemes s'han de tocar". En aquest sentit Ros ha afegit que "la regidoria d'Esports no ha de ser una regidoria d'intercanvi, de decidir tu això i jo allò".

Aquesta és una de les mesures que ERC-MES vol impulsar perquè Sant Cugat tingui, segons Ros, "una regidoria a l'alçada i al nivell de la nostra ciutat". Entre les moltes propostes que presenta la formació al seu programa polític destaca l'elaboració d'un Pla Director consensuat amb les entitats esportives, OMET i partits polítics on també s'inclogui un Pla de Manteniments i un nou pla d'inversions.

Subvencions i preus de les instal·lacions

En l'àmbit normatiu, ERC-MES proposa revisar la normativa del Pla de Subvencions de la mà de les entitats, consensuant la forma de fer-ho. "Pel que fa les subvencions la transparència és molt necessària. La Coordinadora ha de tenir també un paper protagonista important". D'altra banda ERC-MES aposta per revisar els preus de les instal·lacions. "No pot quedar cap mena d'activitat per fer a escala esportiva per culpa del compte d'explotació".

Altres propostes són redefinir l'OMET, afavorir totes aquelles entitats esportives que apostin per la inclusió, promocionar l'esport a l'aire lliure (més carrils bici i més gimnasos a l'aire lliure), empènyer el projecte de la Zona Esportiva de Mira-sol o cobrir les piscines municipals perquè es puguin utilitzar tot l'any.

Ros ha dit que "ERC-MES planteja solucions i mesures a llarg termini i no mesures partidistes a curt termini. Si fem apostes reactives a problemes que van sorgint mai ens en sortirem".

Instal·lacions esportives

Pel que fa al problema de dèficit d'instal·lacions esportives la postura d'ERC-MES és prudent: "No hem de ser magnificents, hem de tocar de peus a terra. El primer que s'ha de fer és treballar amb les entitats per veure quins són els seus problemes i les seves necessitats i veure com es poden millorar les seves instal·lacions per cobrir part o totes les seves expectatives". En aquest sentit ha afegit que "si no es pot satisfer part de les expectatives, cal plantejar una inversió a llarg termini que cobreixi aquestes necessitats".

 
Comentaris

Destaquem