ERC-MES proposa l'elaboració d'un arxiu de dones rellevants de Sant Cugat

Reivindiquen que cal reconèixer les aportacions de les dones per "avançar cap a una societat on les diferències entre gèneres no esdevinguin desigualtats"

El grup municipal ERC-MES demana el desenvolupament d'un arxiu de dones rellevants de Sant Cugat, ja que cal "reconèixer les aportacions de les dones per trencar l'androcentrisme i avançar cap a una societat on les diferències entre dones i homes no esdevinguin desigualtats".

El llegat de les dones que han destacat en aquesta societat pot "desaparèixer, pel fet que no existeix una recerca específica en aquest àmbit". Per això, destaquen que "és necessari treballar, anar perfilant i recuperar la memòria i l'empremta d'aquestes dones oblidades".

En aquest sentit, la formació proposa que el pròxim ple municipal acordi treballar per elaborar, amb criteri històric i rigorós, un arxiu de dones rellevants de la ciutat. D'aquesta manera, es pretén reivindicar les dones que han tingut un paper destacat en la vida social, cultural, política o d'altres àmbits de Sant Cugat. 

En la moció, també es demana crear una base de dades i un fons documental que faciliti futures recerques, continuar prioritzant la inclusió de noms de dona en el nomenclàtor de la ciutat i, per últim, fer campanyes de divulgació i difondre als mitjans de comunicació municipals el resultat de la recerca. 

 
Comentaris

Destaquem