ERC-MES torna a l'ajuntament amb 3 regidors

La formació d'esquerres ha duplicat els vots respecte les passades eleccions municipals i esdevé la quarta força al ple municipal

ERC-MES torna a l'ajuntament de Sant Cugat amb 3 regidors. Amb el 100% escrutats, ha rebut un 11,21% percentatge de vot, és a dir, 4.100 ciutadans els han fet confiança. Un resultat que Mireia Ingla, cap de llista, valora com a molt positius ja que “hem tornat al ple, hem duplicat gairebé els vots de fa 4 anys, tenim 3 regidors, i CiU ha perdut la majoria absoluta”.

En clau nacional, Ingla s'ha mostrat satisfeta perquè “som segona força del país en nombre de regidors, i hem tornat a tenir representació a tots aquells municipis, inclòs Sant Cugat, on els havíem perdut”.

Pel que fa als 4.100 vots obtinguts a Sant Cugat, per Ferran Villaseñor, número 2 de la llista per Moviment d'Esquerres, suposa “un dels millors resultats que ha tingut ERC i ara amb la coalició amb MES ho valorem molt positivament. De zero entrem amb 3. És evident que ens hagués agradat tenir-ne més, però 3 ens està molt bé”.

Trencar la majoria de CiU

Celebrant l'entrada de les JERC al ple. FOTO: Lali Puig

Precisament la pèrdua de la majoria absoluta de CiU, és el tret més destacat d'aquestes eleccions per Ingla. “Aquest és un dels objectius que nosaltres teníem perquè estem convençuts que les majories absolutes mai són bones”.

Per Ferran Villaseñor, “complim l'objectiu que havíem dit en campanya, el de ser alternativa, i per tant, trencar la majoria absoluta de CiU. Després de 8 anys, aquest és el missatge: entre tots hem aconseguit trencar la majoria de Convergència”.

Davant la possibilitat de pactes, Ingla ha apuntat que “crec sincerament que és molt aviat per dir aquestes coses, perquè hem de fer un lectura de com han anat els resultats en general i en això, el que més important és saber que vol la ciutadania”.

“Hem de fer la lectura de què vol que siguem aquests quatre anys la ciutadania que ens ha fet confiança”, ha remarcat Ingla.

Triomf del sobiranisme

Celebració a la seu. FOTO: Lali Puig

“És evident que ha guanyat el bloc independentista”, ha afirmat Ingla. “Sant Cugat és una ciutat independentista: la ciutadania sempre ha estat a l'alçada, a les mobilitzacions i ara també a les urnes”, ha ressaltat.

En aquest sentit, ha afirmat que “aquests 24 maig, per molt que alguns no ho vulguin, era una primera volta, i això ho hem d'acabar de tancar el 27 de setembre, i que Sant Cugat sigui un dels municipis de Catalunya que posi la primera pedra de la república catalana que ben aviat podrem construir”.

Pel que fa als resultats en general de Sant Cugat, Ingla n'ha fet “una lectura ràpida”. “Crec que Ciutadans ha pujat però a costa del PP clarament; segurament una bona part del PSC l'hem absorbit nosaltres amb la nostra coalició; ICV ha sabut perfectament conservar els regidors; CiU ha perdut la majoria, i la CUP ha fet uns molt bons resultats”.

Les joventuts, al Ple

Amb els tres regidors aconseguits per ERC-MES, Èric Gómez, número tres de la llista per les JERC, entra al ple municipal.

Un resultat que Gómez valora com “un bon resultat: ERC torna al ple, i les joventuts d'esquerra també tornen al ple, amb un regidor”. Un fet del que en destaca que “som les úniques joventuts que tindran un regidor al ple, i per tant, serem la veu d'aquells joves que no es conformen amb un Sant Cugat que els exclou”.

Pel que fa al resultat general, Gómez en destaca que “hem trencat la majoria absoluta de convergència, que era un objectiu claríssim, i per tant, a partir d'ara les coses s'hauran de fer d'una altra manera”.

(Passeu el cursor per damunt el gràfic per veure les xifres exactes)

Copy: Copy: Copy: Copy: | Create infographics

(font: TOT Sant Cugat)

Consulteu tots els resultats de les eleccions municipals a Sant Cugat.

Més informació
 
Comentaris

Destaquem