ERC-MES veu les municipals com unes eleccions 'preplebiscitàries'

La candidatura encapçalada per Mireia Ingla es presenta en societat a Sant Cugat amb la voluntat d'acabar amb 28 anys de govern de CiU

"Les eleccions municipals són la prèvia a les plebiscitàries". "Les eleccions municipals seran fonamentals i tindran repercussió exterior". Des d'ERC-MES veuen les municipals com una etapa fonamental en el camí cap a la independència, tal com han expressat Toni Comín, de Socialisme, Catalunya i Llibertat; i Lluís Salvadó, secretari general adjunt d'ERC.

Aquestes paraules les han pronunciat durant l'acte de presentació de la candidatura d'ERC-MES, que ha tingut lloc aquest dimarts al Celler Cooperatiu i ha aplegat un centenar de persones.

Sobre algunes veus que apunten a la necessitat d'ajornar el debat independentista fins després de les eleccions, Comín ho té clar: "No posem els municipis al servei de la independència, volem la independència al servei dels municipis. Seran els primers beneficiats".

Salvadó ha reconegut que hi ha "un punt de desencís" entre els partidaris a la independència i ha parlat de la necessitat de tornar a engrescar la gent de cara a les eleccions que venen.

Trencar la majoria

Ingla, Salvadó, Comín i Villaseñor durant l'acte de presentació. FOTO: Artur Ribera

Ferran Villaseñor, número dos de la candidatura, ha parlat de la necessitat d'un canvi a Sant Cugat: "28 anys de govern de CiU genera unes dinàmiques dolentes per la ciutat. Necessitem un canvi i obrir les finestres".


En aquest sentit, l'alcaldable d'ERC-MES, Mireia Ingla, ha assegurat que "l'Ajuntament de Sant Cugat està apalancat i s'ha distanciat molt de la gent".

Socialisme i republicanisme

La de Sant Cugat és una de les 72 candidatures de tot Catalunya on ERC i els exsocialistes crítics de MES han fet una coalició per presentar-se junts a les eleccions. En aquest sentit, el número 2 de la candidatura, Ferran Villaseñor, és l'exalcaldable socialista. Ingla ha reconegut que havia costat convèncer a Villaseñor.

Salvadó ha explicat que hi ha "molta més proximitat de la que sembla" entre la gent d'ERC i els socialistes sobiranistes. Per la seva banda, Toní Comín ha destacat que tots dos moviments defensen els valors republicans de llibertat i democràcia.

 
Comentaris

Destaquem