ERC-MES vol "donar un nou impuls a la ciutat de les persones"

La formació ha celebrat l'acte central de la campanya per les eleccions municipals a Sant Cugat aquest 17 de maig

"Després de 32 anys de govern, ara tenim l'oportunitat de fer un nou impuls imprescindible per a la ciutat, perquè la nostra ciutat continuï sent ciutat d'acollida, amb ànima de poble", ha defensat Mireia Ingla, candidata a l'alcaldia de Sant Cugat del Vallès per ERC-MES a les eleccions municipals del 26 de maig.

Ho fa fet durant l'acte central de la campanya que la formació ha celebrat aquest divendres, 17 de maig, al Celler Modernista de la ciutat que ha aplegat unes 200 persones, i que ha comptat amb les intervencions de Raül Romeva i Oriol Junqueras, amb un vídeo des de Soto del Real, així com les d'Alba Gordó, número 3 de la llista en representació del Jovent Republicà, Diana Riba, candidata a les eleccions al Parlament Europeu, Jon Iñarritu, senador per Euskal Herria Bildu, i Pere Aragonés, vicepresident de la Generalitat de Catalunya.

Mireia Ingla, candidata a l'alcaldia per ERC-MES. FOTO: Bernat Millet

Mireia Ingla, candidata a l'alcaldia per ERC-MES. FOTO: Bernat Millet

Un acte que ha començat amb un record de Mireia Ingla vers Raül Romeva, recordant la seva absència, i subratllant que "té Sant Cugat al cor", i donant pas a un vídeo que el santcugatenc ha enviat des de Soto del Real, on està pres, i en el qual ha aparegut acompanyat per Oriol Junqueras. Romeva ha tingut paraules d'agraïment a la ciutat i a "tots aquells que treballen per fer de Sant Cugat una ciutat de i per a les persones". Una ciutat "inclusiva que ens va acollir a la meva família", i que, ha dit, "ens ha fet sentir part del projecte d'aquesta ciutat que volem que sigui cada cop millor".

Referència també a les eleccions europees, destacant que "tenim l'oportunitat d'enviar un pres polític al Parlament Europeu", i donant la paraula a Oriol Junqueras. "Sabem que la millor manera d'acostar-nos a vosaltres és guanyar les eleccions, perquè suposa guanyar més eines per fer el nostre objectiu", ha subratllat Junqueras, tot fent una crida a "tenyir de groc el mapa de municipis de Catalunya", ja que, com ha dit, "s'ha de guanyar perquè des dels municipis es pot fer molta més feina de la que sembla".

Una crida també a guanyar a Europa, ja que seria "l'oportunitat de posar davant del nas del Parlament Europeu aquesta monstruositat democràtica que suposa que estiguem a la presó", ha defensat. "És una oportunitat fantàstica de portar la causa de la democràcia al món, i no la podem perdre", ha subratllat.

Junqueras i Romeva han enviat un missatge a Sant Cugat des de Soto del Real. FOTO: Bernat Millet

Junqueras i Romeva han enviat un missatge a Sant Cugat des de Soto del Real. FOTO: Bernat Millet

"Hem de recordar que persistirem. Que hem arribat fins aquí, i sabíem que no seria fàcil. Però estem convençuts que aquesta és la bona via, la republicana", ha remarcat Romeva, alhora que mostrava el seu suport a Diana Riba. "Em tindràs al teu costat", ha dit, agraint també a "tots els santcugatencs i santcugatenques que em vau votar i que em vau donar l'oportunitat que el dimarts vinent estigui al Senat on exigirem que aquest conflicte s'ha de resoldre políticament".

Pel que fa a Sant Cugat, Romeva ha mostrat el seu suport a la candidatura que encapçala Mireia Ingla i que ell mateix tanca. "Gràcies a Mireia Ingla per encapçalar un projecte il·lusionant, per impulsar un nou marc i donar un nou impuls a la ciutat de les persones", ha dit.

Seguint aquest fil, Mireia Ingla ha defensat que "hem de guanyar i guanyar" per "servir a les persones i a aquesta ciutat que tant ens estimem", perquè "ningú es quedi enrere", fent especial menció als joves, i donant la paraula a la representant de les JERC com a número 4 de la llista, Alba Gordó.

Alba Gordó, representant del Jovent Republicà. FOTO: Bernat Millet

Alba Gordó, representant del Jovent Republicà. FOTO: Bernat Millet

Gordó ha remarcat que "tenim un repte molt gran perquè el jovent de Sant Cugat ens sentim expulsats", fent referència als espais d'oci i a l'accés a l'habitatge, principalment, i defensant que "amb ERC al capdavant no serà així, perquè es prenen seriosament al jovent, que som els que decidim les polítiques de joventut". En aquest sentit, ha fet referència al programa presentat pel Jovent Republicà el passat dia 15, on destaca l'aposta per tornar l'oci al centre de la ciutat, i per l'habitatge jove de lloguer, "duplicant el pressupost per a habitatge".

En el torn d'intervencions l'ha seguit el senador per Euskal Herria Bildu, Jon Iñarritu, qui ha recordat com el 28 d'abril es va tenyir de groc Catalunya, i de verd Euskal Herria, i com ho explicava dient que "érem nacions diferents amb necessitats diferents". "El millor exemple que podem donar és que els dos mapes torni a ser diferents", ha reivindicat, ja que, ha afirmat, "que hi hagi referents del pacifisme a la presó, amb presos polítics i exiliats, és un missatge per dir que això va de votar".

El senador també ha fet referència al moviment pacífic viscut a Catalunya, i la repressió exercida per part de l'Estat, i ha fet una crida al "vot més útil, el de la coalició Ara Repúbliques, perquè els republicans aspirem a una Europa més justa".

Riba i Iñarritu durant l'acte d'ERC-MES. FOTO: Bernat Millet

Riba i Iñarritu durant l'acte d'ERC-MES. FOTO: Bernat Millet

Diana Riba, candidata a les eleccions europees, ha mostrat el seu agraïment per tot el suport rebut, apostant pel canvi en l'àmbit local. "Aquesta ciutat reclama un canvi, i que es faci d'una altra manera la política municipal", ha reivindicat, defensant que "Mireia Ingla representa el projecte republicà, on totes les dones valentes tirarem endavant el projecte", ja que, com ha dit, "si una dona entra en política, la dona canvia; però si moltes dones entren en política, canvia la política".

En el mateix sentit, ha defensat la candidatura que representa a Europa, demanant la confiança a Oriol Junqueras, fent una crida a "trencar els murs d'Europa", per fer que "tots aquells que el volien podrint-se a la presó, el vegin entrant al Parlament Europeu". "Quan un Estat, amb tota la seva força, ens ha volgut silenciar, nosaltres ens hem aixecat", ha reivindicat, cridant a "sortir a guanyar les eleccions".

L'acte l'ha tancat el vicepresident del Govern Pere Aragonés, qui ha elogiat el compromís de Romeva i Junqueras, i apostant pel canvi de govern a Sant Cugat per "repartir oportunitats, que solament ho pot fer Esquerra Republicana", ha dit. Referències també a les persones encausades "per les moltes cares de la repressió", demanant omplir la caixa de la solidaritat.

Pere Aragonés també ha visitat Sant Cugat. FOTO: Bernat Millet

Pere Aragonés també ha visitat Sant Cugat. FOTO: Bernat Millet

Pel que fa a les eleccions europees, Aragonés ha dit que "ens juguem moltes coses", defensant que Junqueras representa "la batalla de molts a Europa". En relació a les darreres eleccions generals, ha remarcat que la seva entrada al Congrés de dimarts vinent serà "un missatge de diàleg", alhora que ha reivindicat que "Raül Romeva va ser el Senador més votat a Catalunya, i que és ell qui hauria de presidir-lo".

Unes situacions, ha dit, que s'han de repetir dia 26 de maig, "quan hem de fer possible que les candidatures d'esquerra tenyeixin de groc les urnes. Perquè des dels municipis hem de demostrar que la república es tradueix i es construeix en polítiques concretes".

"Tenim una oportunitat excel·lent, i seria una irresponsabilitat desaprofitar-la. Estic convençut que farem el gir cap a la República, i cap a la igualtat social", ha sentenciat.
 

L'acte central de campanya d'ERC-MES s'ha celebrat al Celler Modernista. FOTO: Bernat Millet

L'acte central de campanya d'ERC-MES s'ha celebrat al Celler Modernista. FOTO: Bernat Millet

 

Més informació
 
Comentaris

Destaquem