ERC-MES vol eliminar tots els noms de carrers d'origen franquista i borbònic

El grup municipal demanarà que es modifiqui tot el nomenclàtor franquista i borbònic de Sant Cugat

El grup municipal d'Esquerra Republicana-Moviment d'Esquerres demanarà a la comissió del nomenclàtor, que està prevista que es constitueixi a l'abril, que modifiqui tot el nomenclàtor franquista i borbònic que es troba Sant Cugat.

Tal com explica  ERC, el partit, seguint amb el seu compromís electoral, demanarà el canvi de nom de diverses places i carrers del municipi de nomenclatura franquista i borbònica. Un exemple és el canvi de nom de la plaça del Rei pel de la República i reanomenar carrers com Dos de Maig (centre), Doctor Modrego (Les Planes) o Doctor Villar (La Floresta).

El grup municipal també reclamarà retirar de manera immediata la simbologia franquista que encara es troba en alguns emplaçaments públics, com les plaques del Instituto Nacional de la Vivienda, i d'altres escrites en castellà referents d'aquesta època però referents a carrers. 

L'any 2005 i el 2014 es van aprovar dues mocions en els plens de l'Ajuntament en aquesta línia però que encara no s'han arribat a dur a terme en la seva totalitat.

 
Comentaris

Destaquem