ERC-MES vol que Sant Cugat sigui ciutat promotora de la renda garantida de ciutadania

El grup municipal portarà la proposta al ple d'aquest dilluns, 16 d'octubre

ERC-MES demanarà al ple municipal d'aquest dilluns, 16 d'octubre, que Sant Cugat es declari ciutat promotora de la renda garantida de ciutadania.

Es tracta de la llei aprovada per unanimitat el passat mes de juliol al Parlament de Catalunya i que estableix que “les persones o les famílies que es troben en situació de pobresa tenen dret a accedir a una renda garantida de ciutadania que els asseguri els mínims d’una vida digna, d’acord amb les condicions que legalment s’estableixen”.

En la moció, ERC-MES també demana instar a la Generalitat a garantir i facilitar la implementació de la totalitat d'aquesta llei, i en conseqüència, la generalització de la compatibilitat amb les rendes de treball a temps parcial amb ingressos inferiors a l’IRSC i col·laborar-hi per fer-ho possible. Així com instar a la Generalitat a actualitzar en el termini més breu possible, l’Indicador de Renda de Suficiència de Catalunya, el qual està congelat des de 2010.

D'altra banda, el grup municipal vol instar al Govern espanyol a garantir la compatibilitat del programa PREPARA, en cas de prorrogar-se, amb la Renda Garantida de Ciutadania.

Finalment, en cas que s'aprovés la moció, ERC-MES proposa comunicar i informar a tots aquells santcugatencs que tinguin dret a aquesta renda.

 
Comentaris

Destaquem