ERC-MES vol rebatejar tres carrers amb noms franquistes i la plaça del Rei

Els carrers que es volen canviar de nom són l'avinguda d’Antoni Griera, plaça del Doctor Villar i el carrer del Doctor Modrego. Proposen que la 'plaça del Rei' sigui la del '1 d'octubre'.

ERC-MES ja té la seva proposta per la reunió de la comissió del nomenclàtor. El grup municipal d'esquerra independentista, demanarà la substitució de tres carrers amb noms "franquistes": l'avinguda d’Antoni Griera, la plaça del Doctor Villar i el carrer del Doctor Modrego, una proposta que, segons afirmen des del partit es fa "d’acord amb les recomanacions que estableix l’informe del Grup d’Estudis Locals (GEL) de juny de 2017".

De cara a la reunió de la comissió del nomenclàtor, que es farà el pròxim dissabte 5 de maig, des d'ERC-MES també proposen que la plaça del Rei passi a ser la plaça de la República o plaça 1 d'octubre, tal com va aparèixer anomenada fa uns mesos pel CDR de Sant Cugat. A més, també indiquen la importància d'incloure a Guillem Agulló dins el nomenclàtor, segons es va aprovar al passat Ple municipal.

Sumades a aquestes demandes, el partit proposa que la casa ubicada entre l’avinguda de Torreblanca i la de Cerdanyola, una vegada habilitada, passi a ser el Centre Cívic Antonio Guisado, en homenatge a l’activista veïnal del barri de Sant Francesc - Monestir que va morir fa dos anys i va ser un dels artífexs de l’agermanament amb La Haba. Alhora, també investigarà la inclusió de noms de dones al nomenclàtor de Sant Cugat, així com demanarà la substitució de plaques de carrers en llengua castellana per la seva equivalència en català.

Per últim, ERC-MES també reclamarà l’inici del procediment sancionador plaques franquistes que encara segueixen donant noms a vies públiques de la ciutat.

Més informació
 
Comentaris

Destaquem