ERC presentarà una moció pel Ple a favor dels presos polítics

El grup d'esquerres independentista busca un acord de 10 punts per defensar la llibertat política a Catalunya

El grup d'ERC-MES a l'Ajuntament de Sant Cugat del Vallès presentarà una moció al pròxim ple municipal del dilluns 16 d'abril en contra de la vulneració de drets i llibertat política per part del govern espanyol en contra dels membres del Govern de la Generalitat de Catalunya. Per això, la moció vol denunciar l'empresonament d'alguns d'aquests membres a les presons d'EstremeraAlcalá MecoSoto del Real de forma preventiva i sense haver-se produït el judici pertinent.

Amb aquesta intenció, la moció proposa 10 punts d'acord, entre els quals es troben exigir la posada en llibertat dels presos polítics a les presons espanyoles, exigir les garanties d'aquells polítics catalans a l'estranger, defensar la dignitat i la sobirania de les institucions catalanes i insistir en la defensa dels drets polítics de tots els diputats i diputades escollits democràticament.

A més, la moció vol incidir sobre la importància de la mobilització pacífica de tots els "demòcrates de Catalunya" i els diferents agents dels teixits associatius catalans, així com encoratjar al govern municipal de Sant Cugat a no participar en els actes on assisteixin càrrecs del govern espanyol.

Finalment, al text es demana "fer les gestions que siguin necessàries per invocar l'article 7 del tractat de la Unió Europea" perquè la Unió defensi els drets democràtics dels polítics catalans, alhora que transmetre tots els acords en aquesta matèria als diferents organismes i associacions catalanes i europees en defensa de les llibertats polítiques i humanes a Europa.

Més informació
 
Comentaris

Destaquem